Sezen Aksu'yu acı gününde dostları yalnız bırakmadı


Sezen Aksu, 'Ağlama Anne', 'Sevdam Ağlıyor' gibi şarkılarının ilham kaynağı olan annesi 91 yaşındaki Şehriban Yıldırım'ı son yolculuğuna uğurladı. Sami Yıldırım'ın eşi, Sezen Aksu'nun annesi olan Şehriban Yıldırım'ın cenazesine çok sayıda ünlü isim katılarak acılarına ortak oldu. Şehriban Yıldırım'ın cenazesi Güzelyalı Hacı Ahmet Tatari Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası Örnekköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İzmir'de dün sabaha karşı hayatını kaybeden Sezen Aksu"nun annesi emekli fen bilgisi öğretmeni olan 91 yaşındaki Şehriban Yıldırım için, Hatay semtindeki Hacı Ahmet Tatari Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Camiye yaklaşık 100 metre uzaklıktaki baba evinden çıkarak giden Şehriban Yıldırım'ın kızı Sezen Aksu, eşi Sami Yıldırım, torunu Mithat Can Özer ve aile üyeleriyle cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Acılı gününde Sezen Aksu'yu, İbrahim Tatlıses, Bülent Ersoy, Hülya Avşar, Sibel Can, Erol Evgin, Yonca Evcimik, Mustafa Ceceli, Emel Müftüoğlu, Cüneyt Özdemir, Hande Yener, Nükhet Duru, Ercan Saatçi, Engin Öztürk, Saba Tümer, İpek Acar, Ahmet San, İsmet Berkan, Sinan Çetin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş yalnız bırakmadı.

Cenazeye çok sayıda da çelenk gönderildi. Sezen Aksu, başsağlığı dileğinde bulunan sanatçı dostları, yakınları ve sevenlerine uzun uzun sarıldı. İbrahim Tatlıses, camiye geldiğinde Sezen Aksu'nun, bir dönem Özel Yamanlar Eğitim Kurumları'nda yöneticilik de yapan babası Sami Yıldırım'ın elini öptü. Sezen Aksu, Tatlıses'e sarılarak ağladı. İbrahim Tatlıses ve Bülent Ersoy, taziyede bulunduktan sonra bir süre Sezen Aksu'nun yanına oturdu. Sibel Can ve Hülya Avşar'ın da Aksu'nun arkasında ayakta beklediği görüldü.

CECELİ: PAMUK GİBİ NUR YÜZLÜ BİR İNSANDI

Cenazeye katılan ve namaz öncesinde Şehriban Yıldırım'ın tabutunun başına giderek bir süre dua eden Mustafa Ceceli, "Sezen hanımla biz on yıldır beraber çalışıyoruz. Onun bu gününde yanında olmak istedim. Şehriban hanımla da daha önceden tanışmışlığım vardı, pamuk gibi nur yüzlü bir insandı. Mekanı cennet olsun, Allah kolaylaştırsın. Ailesine sabırlar diliyorum." sözleriyle duygularını paylaştı.

Bülent Ersoy da "Burada olmam gerekiyordu, Sezen çok eski ama eskimeyen dostum. Bende çok üzüldüm." dedi.

Sanatçılardan Yonca Evcimik ise "Kendisini gıyaben tanıyorum, başımız sağ olsun. Çok üzücü, sevenlerine Allah sabır versin." diye konuştu.

Sezen Aksu'nun annesi Şehriban Yıldırım'ı şahsen tanıyan sanatçı Hande Yener ise "Söylenecek çok söz de yok, böyle günlerde ne diyeceğimi bilemiyorum, anne yani. O yüzden üzgünüm, Sezen hanımın yanında olmak istedim. Zaten hastaydı biliyorsunuz. Allah geride kalanlara uzun ömürler versin, nurlar içinde yatsın inşallah. Biz bir aileyiz görüyorsunuz, iki üç gün önce görüştüğümüzde rahatsızlığının arttığını duymuştuk, tedirgindik. Maalesef bugün cenazedeyiz. Şehriban hanımla tanışmıştım, Sezen hanıma vokal yaparken, sağlığı yerindeyken görüşmüştük. İzmir konserlerine gelirlerdi." diyerek duygularını paylaştı.

AİLE KABRİSTANINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Şehriban Yıldırım'ın cenazesi öğlen Güzelyalı Hacı Ahmet Tatari Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası Örnekköy Mezarlığı'na götürüldü. Cenaze dua ve tekbirlerle 'Yıldırım Aile Kabristanı'na defnedildi. Annesinin mezarı başında ağlayan Sezen Aksu, kürekle mezara toprak atıp dua etti. Mustafa Ceceli ve Emel Müftüoğlu, Aksu'yu teselli etmeye çalıştı. Siyah elbiselerle cenazeye katılan Bülent Ersoy da bir süre mezarın başında dua etti. Defnin ardından mezarın üstüne çiçekler konuldu.

Emekli fen bilgisi öğretmeni olan 91 yaşındaki Şehriban Yıldırım, kan basıncısını düşmesi ve solunum güçlüğü sebebiyle geçen yıl ekim ayında hastaneye kaldırılmış, bir süre yoğun bakım servisinde tedavi gördükten sonra ailesinin isteği üzerine evine getirilmişti. Dün sabah da hayatını kaybetmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Sezen Aksu'yu acı gününde dostları yalnız bırakmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER