Sezgin Baran Korkmaz nerede ortaya çıktı?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 20 2021
Kara para akladığı iddiası ile hakkında gözaltı kararı çıkarılan Sezgin Baran Korkmaz'ın (SBK) Kongo'nun başşehri Kinşasa'da olduğu ortaya çıktı.
Türkiye'de ve Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) kara para soruşturması sebebiyle aranan Saraya yakın işadam Sezgin Baran Korkmaz kayıplara karışmıştı.
Bir süre İsviçre ve Lüksemburg'da kaldığı belirtilen, ancak Avrupa'da izini kaybettiren yandaş işadamı ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.
Gazeteci İlhan Tanır Ahwalnews'te yayımlanan haberinde Sezgin Baran Korkmaz'ın Kongo'nun başşehri Kinşasa'da olduğu iddia edildi.
Soruşturmanın detaylarını kaleme alan gazeteci Tanır, Sezgin Baran Korkmaz'a dair verdiği ayrıntılar şu şekilde:
2020 yılının şubat ve mart aylarında yapılan duruşmalarda SBK'nın Utah'daki Kingston Kardeşlerle ilişkisi ile ilgili olarak Erdoğan veya Erdoğan'ın yakın çevresine dair yeni bulgular ortaya çıkmamıştı.
SBK, Aralık ayı sonunlarında Cüneyt Özdemir ile yaptığı video mülakatta, ABD ile masaya oturmaya hazır olduğunu söylemişti. Amerikalı ortaklarının aldığı cezayı ve sahtekarlıkları inkar etmeyen SBK'nın bundan sonraki işi Amerikalı yetkililer ve yargı arasında.
ABD ayağı bu şekilde yürürken, Türkiye ayağı ise anlamsız bir şekile büründü. Kingston Kardeşler'in davası esnasında mahkemede konuşan başsavcı, Türk yetkili makamların yardım çağrılarına cevap alamadıklarından yakınmıştı ve bunu bizzat duruşma salonunda kulaklarımızla duymuştuk.
Reza Zarrab, Mehmet Hakan Atilla ve Halkbank davalarının hemen sonrasına denk gelen dönemde Saray çevreleri ile arası iyi de olan SBK hakkındaki soruşturma taleplerinin uzun süre cevapsız bırakıldığı anlaşılmıştı.
KİNGSTON KARDEŞLERİN TÜM MAL VARLIKLARINA EL KONULMASI İSTENDİ
ABD'nin Utah'daki savcısı Eylül ayında duruşm
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları3.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







