Sezonu kapatmaya hazırlanan Uludağ'da kar sevinci


Kış turizminin gözde merkezlerinden Bursa Uludağ'da yaşanan kar sürprizi sevince neden oldu. Oteller bir bir kapanırken, iki üç gündür aralıklarla yağan kar yağışı ile kar kalınlığı yaklaşık 50 santimetreye ulaştı.

Uludağ'da bu yıl kış sezonunun az kar yağışı ile geçmesi nedeniyle otellerin bir çoğu kapanırken son günlerde yağan kar işletmecileri sevindirdi.

Aynı zamanda Uludağ Ekonomi Zirvesinin de devam ettiği Uludağ'da son 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle pistler doldu taştı. Son günlerde devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle karayolları ekipleri de aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

Son zamanlardaki sıcak havalardan dolayı kar kalmayan pistler yeniden beyaza büründü. Özellikle günübirlikçiler pistleri doldurup kayak ve kızaklarla son karın tadını çıkardı.

Yoğun sisin etkili olduğu ve eksi 6 dereceye kadar düşen hava sıcaklığının 3 gün boyunca devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının ise aralıklarla pazartesi gününe kadar devam edeceğini söyledi.

Sezonun son günlerinde yağan kar vatandaşlarla birlikte işletmecileri de sevindirdi. Uludağ'da ki işletmecilerden Beyzade Dedegil, "İşlerimiz iyi, kar yağdı herkes eğleniyor. Kar olmadığı zaman millet gelmiyor. Kar iyi ve vatandaş geliyor. Ayrıca hafta sonu olduğu için günübirlikçilerde geliyor. Pistler iyi, telesiyejler çalışıyor." dedi.

İşletmeci Nusret Santır ise, "Sezon son günleri, otellerin büyük çoğunluğu kapandı ama pistler açık, karda yağdı sezonun yeni başlangıcı gibi bir şey oldu. Canlılık verdi. Ekonomi zirvesi canlılık verdi. Bir kaç gün önce kayak kayılmıyordu ama şimdi kayak kayılabiliyor." şeklinde konuştu.

Vatandaşlar da kar yağmasının Uludağ'a canlılık getirdiğini söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Sezonu kapatmaya hazırlanan Uludağ'da kar sevinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER