SGK ilacını karşılamadığı için ölümü bekliyor

SGK ilacını karşılamadığı için ölümü bekliyor

Adana'da yaşayan ve lenf kanseri tedavisi gören Necati Aslan (41), tedavisinde kullanılan ilaç SGK ödeme listesinde bulunmadığı için çaresizce ölümü bekliyor.

Adanalı iki çocuk babası Necati Aslan, 2003 yılından beri lenf kanseri tedavisi görüyor. Yaklaşık 15 gün önce Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılan Aslan'ın tedavisi için yurt dışından 'Opdivo' adlı ilacın getirilmesi gerekiyor. Yaklaşık 5 bin dolar tutarındaki ilaç SGK'nın ödeme yaptığı ilaç listesinde bulunmadığı için aile zor günler geçiriyor. Her geçen gün ellerinin arasından eriyip giden abisinin tedavisi için uğraşan Murat Aslan, çaresizliğini gözyaşlarıyla dile getirdi. Her geçen saniye abisinin sağlığının kötüye gittiğini vurgulayan Aslan, yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istedi. Doktorun, ilaç olmadığı için abisini her an kaybedebilecekleri uyarısında bulunduğunu ifade eden Aslan, tavsiye üzerine 7 Nisan'da Yüreğir Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'na (SYDV) başvurduklarını belirtti. Oradan ilacı SGK'nın ödemediğine dair belge istediklerini anlatan Aslan, "Biz de evrakı götürdük. Eczacılar Birliği'nden yazı istediler, gittik oraya yazı vermiyoruz dediler, telefonla bağlantıya geçtiler. Daha sonra doktordan kullandığı ilacın reçetesini istediler. Ondan sonra ilaç raporu istediler. Bakanlık onayı istediler. Biz hepsini, bütün evrakları topladık götürdük, bize döneceklerini söylediler. 3-5 gün sonra gittik, her gün arıyoruz ne oldu diye, bekliyoruz diyorlar." ifadelerini kullandı. SYDV'den bir türlü sevindirici haberin çıkmadığını belirten Murat Aslan, "Sosyal Yardımlaşma Kurumu da 'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na yazı yazdık, ödenek bekliyoruz. Bizim bütçemiz yok, ödenek bekliyoruz.' diyor. Tamam da ödenek bekliyorsunuz, bu adam ölecek mi, ayın 7'sinden beri cevap gelmiyor mu? Doktor, bu sabah 'İlaç ne oldu?' diye sormuş. 'Her an ölebilir' diyor. Abimde diyor ki beni evime götürün, evimde öleyim diyor. Bir can bu kadar ucuz mu? Üç ay bu ilacı kullanması gerekiyor. Toplam 59 bin dolar. Devletimiz bu parayı ödeyemiyor mu? Suriye'den gelen milyonlarca insana kucak açılıyor, yardım ediliyor, kendi vatandaşına niye sahip çıkmıyor devletimiz? Biz bu vatanın evlatları değil miyiz? Kedinin köpeğin bile bir sahibi var, bunlara bile yardım ediliyor, bu insanoğlu, insana bu kadar değer verilmez mi, insanın canı bu kadar değersiz mi, ucuz mu?' diye sordu.

Abisinin her geçen gün eridiğini gözyaşlarıyla ifade eden Aslan, "Geçtiğimiz gün belki yer diye çilek götürdüm ancak bir iki ısırık aldıktan sonra yiyemedi. Ne yapmamız gerekiyor, para pul yok diye ölmemiz mi gerekiyor? Böyle eli kolu bekliyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Beni borçlandırsınlar, ben çalışıp ödeyeyim. Devletimiz bunu karşılamıyorsa ölecek gidecek. Bir can gidiyor, buna kulak verilmesini istiyoruz. El atılmasını istiyoruz, devletimiz buna bir çözüm bulsun istiyoruz." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber SGK ilacını karşılamadığı için ölümü bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER