SGK'dan, yüzlerce kişiye dava şoku!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 6 2015
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye'nin hemen her yerinde yaşanan bir 'sahteciliği' ortaya çıkardı.

SGK, gelen bilgiler üzerine Antalya'daki yüzlerce kişinin prim ödemelerini mercek altına aldı. Ortaya, 321 kişinin paravan şirketler üzerine kendilerini sigortalı gösterdikleri çıktı. Kurum, bu kişiler hakkında dava açılmasını sağladı. Her bir suç için 5 yıla kadar hapisleri istenen kişilerin sigortalılık işlemleri ise iptal edildi.
Antalya’da 2009 ile 2014 yılları arasında paravan şirketler üzerinden kendilerini sigorta yaptırarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nu (SGK) dolandırdığı iddiasıyla 321 kişi hakkında dava açıldı.
Antalya’da, kendilerini paravan şirket üzerinden sigortalı göstererek, aylık 180 ile 200 TL arasından sigorta primi yatırarak, sağlık harcamalarıyla SGK’yı zarara uğrattığı tespit edilen 321 kişi hakkında dava açıldı. Çalışıyormuş gibi göründükleri paravan şirketlerden aldıkları maaş bordrolarıyla bankalardan kredi çektikleri de ileri sürülen sanıklar hakkında, her bir suç için 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuksuz yargılanan 321 sanıktan 31’inin savunması alındı. ’Banka veya kredi kurumlarınca tahsis edilmemesi gereken krediyi sağlamak amacıyla dolandırıcılık’, ’kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık’, ’resmi belgede sahtecilik’, ’suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ gibi suçlardan yargılanan sanıklar, yaptıklarının suç olduğunu bilmediklerini iddia etti. Müzisyen, çiftçi, garson ve ev hanımı gibi ağırlıklı sanıklar, yapılan işlemlerle ilgili duruşmaya katılmayan sanıklardan Adnan U.’yu suçladı.
’SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM’
Normal bir sigortalı için ortalama aylık 500 lira pirim yatırılması gerekirken bu kişinin kendilerinden aylık 180 ile 200 lira pirim parası aldığını anlatan sanıklar, bunun karşılığında da çalışmadıkları şirketlerde çalışıyormuş gibi gösterildiklerini söyledi. Sanıklardan Ali K., kahvehanede sigortasız çalıştığını, arkadaşı Abdurrahman K. aracılığıyla tanı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı
6.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...7.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi8.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!9.ESK'daki yolsuzluklar ne kadar etkili oldu? Et fiyatı rekor üstüne rekor kırıyor!10.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







