Sharp ile Foxconn anlaşmasında sürpriz gelişme: İmza töreni ertelendi


Japonya'nın LCD ekran üreticisi Sharp'ın, bugün Tayvan'ın Foxconn firmasına satılması haberinin yayılmasından kısa bir süre sonra anlaşmanın imzalanmasının ertelendiği bildirildi.

Sharp firmasının yetkilileri, uzun süredir mali kriz yaşayan şirketin 6,2 milyar dolara Tayvan'ın Foxconn firmasına devredilmesi konusunda olumlu kararlarını açıklamıştı. Ancak Sharp'ı kendi bünyesine katmak konusunda teklif sunan Foxconn'un CEO'su Terry Gou, eline geçen bazı "yeni bilgiler"in incelenmesi gerektiğini ve anlaşmanın imzalanmasının erteleneceği konusunda Sharp firmasını bilgilendirdiğini duyurdu.

Sharp firmasının Foxconn'a devredilmesini öngören anlaşmanın haberinin yayılmasının ardından, Foxconn günün ilerleyen saatlerinde tek paragraflı sürpriz açıklama yayınladı. Foxconn "Bugün Sharp firmasının yönetim kurulundan iş ortağı olarak bizi tercih ettiklerine ilişkin bildiri aldığımızı teyit ediyoruz. Dün sabah Sharp firmasından yeni bilgilerin bize gönderilmesinin ardından, durum ile ilgili kesin çözüm ve tatmin edici mutabakata varıncaya kadar imzalamayı ertelemek zorundayız." ifadelerine yer verdi.

Konuyla yakından ilgili olan ismi belirtilmeyen kaynağa dayanan Wall Street Journal ise "yeni bilgi"nin, Sharp'ın 350 milyar Yen (3.1 milyar dolar) miktarındaki koşullu borç listesini içerdiğini yazdı.

Öte yandan Sharp tarafından Foxconn'un açıklamasına ilişkin henüz herhangi bir yorum yapılmadı. CİHAN
<< Önceki Haber Sharp ile Foxconn anlaşmasında sürpriz gelişme: İmza... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER