Shota Arveladze: 3 puana çıkmıştık ama bir puanın altın gibi oldu


Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, sahaya 3 puan için çıktıklarını, ancak bir puanın altın gibi geldiğini söyledi.

Gürcü teknik adam, Süper Lig'in 3. haftasında oynanan ve 2-2 sona eren Akhisar Belediyespor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, "Maça iyi başladık. İlk 15 dakika istediğimiz gibi oldu. Çalıştığımız pozisyonlarda oyuncuları bulduk. İleride biraz acele ediyoruz. Sanırım güven meselesinden kaynaklanıyor. En son noktaya gelen oyuncu yine geri dönüyor. Ben kaleye doğru gitmeyi tercih ediyorum. 15 dakikadan sonra oyunu biraz karıştırdık. Sonrasında bir gol bulduk." dedi.

Devre arasında oyuncularına gerekli uyarıları yaptığını anlatan başarılı hoca, "Devre arasında, 'kopukluk olmasın, daha fazla organize olun, top bizde kalsın, pozisyon buluruz' dedim. 1-1 oldu. 2-1 yapma şansımız vardı ama 1-2 geriye düştük. Sonrasında takım karakterini gösterdi. Belki çok düzenli olmadı. Değişikliklerde de biraz risk aldık. Pozisyona girip kaçırıyorsun ama penaltı kaçırınca daha çok moral bozukluğu oluyor. Maçtan önce 3 puan istemiştim. Oyunun gidişatı da öyleydi ama 2-2 bitti. Bir puan altın gibi oldu. Bize biraz güven lazım, o güveni bulacağız." diye konuştu.

Rakibin 10 kişi ile topun arkasında olduğunu anlatan Shota, "Biz kontra atak takımı değiliz. 11 demeyeyim ama 10 kişi topun arkasındaydı Akhisar'da. Bu tarz maçlarda çıkmak kolay olmuyor. Rakip bazen kontra atağa izin vermiyor, çünkü geri çekiliyor. Orada oyunu açacaksın. Bunu ikinci devrede yaptık. Özellikle içeride oynadığımız maçlarda bu tür şeyler olacak. Çünkü Trabzon'a gelen takımlar biraz defansif oynuyor." ifadelerini kullandı.

Shota, 3 maçta toplanan 7 puandan mutlu olup olmadığına dair soruya ise "Mutlu olmayı 3 maçtan sonra istemiyorum. Gidişat mutlu ediyorsa, futbolcuların oynadığı oyun, birbirlerine davranışları ve oynadığım maçın stili mutlu ediyorsa, bunun sonucu olabilir. Bizi ligde birkaç takım zorlayabilir. Ama lig başlamadan sorsaydınız, '9 iyi ama 7 de olabilir' derdim." diye cevap verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Shota Arveladze: 3 puana çıkmıştık ama bir puanın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER