Shota Arveladze'nin Trabzonspor karnesi parlak değil


Trabzonspor, teknik direktör Shota Arveladze yönetiminde çıktığı 15 resmi maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyetle sahadan ayrıldı.

Sezon başında getirildiği görevine bugün son verilen Gürcü hoca, bordo mavili takım ile ilk resmi sınavına Avrupa'da çıktı. Karadeniz ekibi, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme ilk maçında sahasında ağırladığı Lüksemburg temsilcisi Dieffrenge 03'ü ilk maçta 1-0, deplasmandaki ikinci maçta da 2-1 mağlup ederek turu geçen taraf oldu. Shota Arveladze'nin talebeleri UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda ise Makedonya'nın Rabotnicki takımıyla karşılaştı. Deplasmandaki ilk maçta zayıf rakibine 1-0 mağlup olan Gürcü hocanın takımı, Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki rövanşta ise normal süresini 1-0 önde bitirdiği maçın 112. dakikasında yediği golle sahadan 1-1'lik sonuçla ayrıldı ve Avrupa'ya veda etti.

Süper Lig'de sezona sahasındaki 1-0'lık Bursaspor galibiyetiyle başlayan Shota yönetimindeki Trabzonspor, ikinci haftada da deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1 yenmeyi başardı. Gürcü hocanın talebeleri, ligdeki ilk puan kaybını 3. haftada sahasında Akhisar Belediyespor karşısında 2-2 ile yaşadı. Bir sonraki hafta deplasmanda Kayserispor'u 1-0'la geçen Trabzonspor, ardından evinde Galatasaray'a 1-0, Osmanlıspor'a deplasmanda 3-1, Avni Aker'de Torku Konyaspor'a 2-1, bir sonraki hafta bu kez deplasmanda Mersin İdmanyurdu'na 3-2 mağlup oldu.

İyi bir başlangıç yaptığı sezonda 4 hafta üst üste kaybeden Shota'nın ekibi, 9. haftada deplasmanda Medicana Sivasspor'u 2-0 yenerek biraz olsun nefes aldı. 10. haftada sahasındaki olaylı Gaziantepspor maçında sahadan 2-2'lik skorla ayrılan bordo mavililer, geçen hafta da Medipol Başakşehir'e deplasmanda 1-0 mağlup olarak kötü gidişatını sürdürdü.

Üst üste alınan kötü sonuçların ardından da Trabzonspor, bugün Gürcü hoca Shota ile yollarını ayırdı.

UEFA AVRUPA LİGİ
Trabzonspor - Dieffrenge 03 : 1-0
Dieffrenge 03 – Trabzonspor: 1-2
Rabotnicki : Trabzonspor: 1-0
Trabzonspor – Rabotnicki: 1-1

SÜPER LİG
Trabzonspor – Bursaspor: 1-0
Beşiktaş – Trabzonspor: 1-2
Trabzonspor -Akhisar Belediyespor: 2-2
Kayserispor - Trabzonspor: 0-1
Trabzonspor – Galatasaray: 0-1
Osmanlıspor - Trabzonspor: 3-1
Trabzonspor - Torku Konyaspor: 1-2
Mersin İdmanyurdu – Trabzonspor: 3-2
Sivasspor - Trabzonspor: 0-2
Trabzonspor - Gaziantepspor: 2-2
Medipol Başakşehir - Trabzonspor: 1-0
CİHAN
<< Önceki Haber Shota Arveladze'nin Trabzonspor karnesi parlak değil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER