Şiddet gördüğü kocasını öldürmekten yargılanan Çilem: Yaşayan ölü gibiydim


Adana'da kendisine şiddet uyguladığını iddia ettiği kocası Hasan Karabulut'u (30) tabancayla ateş ederek öldüren Çilem (Doğan) Karabulut, Adana 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. Adana Kadın Platformu üyesi avukatların yoğun ilgi gösterdiği duruşmada tutuklu sanık Çilem Karabulut, mağdur-müşteki annesi Emine, babası Yusuf Doğan, tutuksuz sanıklar Abdurrahman B., Murat Y., maktulün müşteki babası Mehmet Emin (68), annesi Hatun, ağabeyi Mesut Karabulut hazır bulundu. Mahkeme, sanık Çilem'in tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

Yoğun güvenlik tedbirleri altında gerçekleştirilen mahkemede savunmalar sesli ve görüntü (SEGBİS) olarak alındı. 'Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası' talebiyle hakim karşısına çıkan Çilem Karabulut, eşi ve bazı akrabaları tarafından Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde tefecilik üzerine çete kurmak yönetmek ve liderlik yapmak suçları ile soruşturma yürütüldüğünü belirterek, kendisinin de olaydan bir hafta önce bu birime giderek bildiklerini aktardığına dikkat çekti. Emniyette, "Artık bu adamdan kurtulmak istiyordum. Çünkü can güvenliğim yok. Bu adam beni öldürecek." diye şikayette bulunduğunu anlatan Karabulut, polisin kendisine "Biz onu zaten takip ediyoruz." dediğini kaydetti.

Maktul Hasan'ın devamlı adını verdiği iki polisle görüştüğünü ileri süren Çilem Karabulut, ağlayarak şu savunmayı yaptı: "Nereye gidebilirdim ki? Korkuyordum; çünkü annem, babam, kardeşimle tehdit ediyordu. Azrail evde canımı alacak gibi bekliyordum. Yaşayan ölü gibiydim. Olay günü sabah kapıyı çaldı. Öleceğimi bilmeme rağmen korkuyla kapıyı açtım. Yine de güler yüzümü eksik etmedim, 'Hoş geldin canım' dedim. Eliyle beni itti, 'götür lan bu çocuğu odaya' dedi. Direkt yatak odasına girdi. Beni öldüreceğini biliyordum. Küfürler ediyordu. Kızımı uyuttum. Çamaşır astım. Niyetim zaman kazanmaktı. Kapısını kilitlediği yatak odasında silahı aldı yastık altına koydu. Üzerinde sadece boxeri vardı. 'valizini hazırla, gidiyoruz.' dedi. Saçımı kıvırtarak sürükledi, kopacak halde, tekmeledi yatağın üstüne doğru. Kocam sürekli tabancasının ağzına mermiyi veren biriydi. Kavga halindeydik. Can çekişirken, panik halinde yastık altındaki bu tabancayla kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum. Eşimi öldürme amaçlı hareket etmedim. Yaşamak için böyle hareket ettim. Evden kaçtıktan sonra hala beni arıyor gibi geliyordu."

Çilem Karabulut'un avukatı İsa Ayanoğlu da 2013 yılından buyana kadın davalarına baktığını ifade ederek, sanığın defalarca kocasının saldırısına uğradığını vurguladı. 9 kez koruma kararı aldırdığını, her seferinde Hasan Karabulut'un bunları ihlal ettiğini dile getiren Ayanoğlu, açtığı boşanma davasından Çilem'in 'korkudan' vazgeçtiğini aktardı.
Maktulün, uyuşturucu ticareti, tefecilik gibi suç şebekesinin içinde yer aldığını iddia eden Av. Ayanoğlu, "Karşısındaki zayıf bir kadın. Çaresizlik sinmiş. Şiddet karşısında kendisini korumak için bu eylemi gerçekleştirmiş. Meşru bir savunma hali vardır. Yargıtay'ın bu yönde alınmış kararları vardır." şeklinde konuştu.

Avukat Fatoş Hacıvelioğlu da sanık Çilem'in ölmekten son anda kurtulduğunu vurguladı. 2,5 yıllık evliliği boyunca Çilem Karabulut'un 9 kez koruma kararı aldırdığını hatırlatan Hacıvelioğlu, öldürülen Hasan'ın UYAP'ta 19 suç kaydı olan bir suç makinesi haline geldiğini hatırlattı.

Maktülün babası müşteki Mehmet Emin Karabulut ise, "Oğlumda her şey vardı; ama namus davası yoktur. Eşini dövüyordu, bu da (Çilem) oğlumun peşini bırakmıyordu. Bizde namus davası olmaz. Bunlar oğlumu para için vurdular. Şikayetçiyim." diye konuştu.

Mesut Karabulut ve annesi Hatun Karabulut da fuhuş iddiasını kabul etmeyerek, "Adalet yerini bulsun." ifadesini kullandı.

Çilem'in annesi Emine Doğan da ev alacaklarını belirten kızı ve damadına kocasından habersiz bankadan 120 bin TL çekip verdiğini dile getirdi. Doğan, bu parayı geri almayınca kızını ve damadından şikayetçi olduğunu söyledi.

Baba Yusuf Doğan ise başından itibaren kızı Çilem'in Hasan Karabulut ile evlenmesine karşı olduğunu bildirdi.

"İftira, iftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" iddiasıyla yargılanan tutuksuz sanıklar Abdurrahman B. ile Murat Y. de savunma yaptı.

ÇİLEM (DOĞAN) KARABULUT ÖLDÜRMESEYDİ ÖLDÜRÜLECEKTİ!

Duruşma öncesi Adana Kadın Platformu üyeleri Çilem Karabulut'a destek verdi. Adana Adliyesi önünde grup adına basın açıklaması yapan avukat Cemre Topal, erkek şiddetine karşı kendisini savunan Çilem hakkında meşru müdafaa hükümleri uygulanmasını istedi. Çilem'in kocası Hasan Karabulut'tan evliliğinin başından bu yana sistematik şiddet gördüğünü vurgulayan Av. Topal, şunları söyledi: "Olay günü ise yine şiddete uğrayan Çilem ölmemek için kocasını öldürmek zorunda kaldı. Çilem öldürmese idi o anda kocası tarafından öldürülecekti. Dosyada Çilem'in her şiddet sonrası yapmış olduğu şikayetler, kocasının aldığı cezalar ve Çilem için verilmiş 9 adet koruma kararı bulunuyor. Dava dosyasına sunulan koruma kararları ve ceza dava dosyaları incelendiğinde Hasan Karabulut'un Çilem'e evliliklerinin başlangıcından itibaren, sürekli olarak hakaret ve tehdit ettiği, defalarca fuhşa zorladığı, silahlı veya silahsız olarak birden fazla kez yaraladığı, bazı dosyalarda baskı ve tehditlerle Çilem'i şikayetinden vazgeçirdiği, vazgeçmenin olmadığı dosyalarda Hasan Karabulut'un cezalandırıldığı görülecektir. Her gün en az 3 kadın en yakınımız olan erkekler tarafından öldürülüyor. Pek çoğumuz tacize, tecavüze, şiddete maruz kalıyoruz, çoğu zaman susuyoruz ya da susmaya zorlanıyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Şiddet gördüğü kocasını öldürmekten yargılanan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER