Şiddetli lodos yerini yağmura bıraktı

Şiddetli lodos yerini yağmura bıraktı

Bursa'da dün akşamdan beri devam eden şiddetli lodos yerini yağmura bıraktı. Marmara bölgesini etkisi altına alan şiddetli lodos, özellikle Bursa'da dün akşamdan bu yana etkili oldu.

Hayatı olumsuz etkileyen lodos çok sayıda soba ve doğalgaz zehirlenmesine de neden oldu. Gece boyunca etkili olan lodos özellikle çatı uçması ve elektrik direklerinin devrilmesine neden oldu.

Sabaha kadar bütün şiddetiyle devam eden ve saatteki hızı yer yer 76 kilometreyi bulan lodos nedeniyle ağaçlar, elektrik direkleri ve tabelalar devrildi. Vatandaşların da zor anlar yaşamasına neden olan lodos yerini sabahla birlikte şiddetli yağmura bıraktı. Elektrik direklerinin yollara devrilmesi sonrasında trafikte de büyük aksamalara neden oldu.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; sağanak yağmur pazar gününe kadar aralıklarla yer yer devam edecek. Lodosta bu sürede yine bazı aralıklarla etkili olacağı belirtilerek ilgililerden dikkatli olunması istendi. Hava sıcaklığının 13 derce civarında seyrettiği Bursa'da önümüzdeki haftadan itibaren birkaç derece yükselmesi bekleniyor.

ULUDAĞ'DA KAR KALINLIĞI 140 SANTİM

Bu arada Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ'da da kar kalınlığı 140 santim olarak ölçüldü. Kar yağışının devam ettiği zirvede hava sıcaklığı ise gece eksi 1 dereceye düştü.
CİHAN
<< Önceki Haber Şiddetli lodos yerini yağmura bıraktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER