Şifa Üniversitesi'nin 9 hastanesi için kapatma kararı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Aralık 11 2015
İzmir'in sağlıkta öncü kuruluşlarından biri olan Şifa Üniversitesi'ne bağlı 8 hastaneyle ilgili YÖK'ün genelgesi doğrultusunda İzmir Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün kapatma kararı verdiği öğrenildi.

Karar polis baskınıyla uygulamaya konuldu. Şifa Üniversitesi'nden yapılan açıklamada ise YÖK'ün belirtilen kararının sadece kendi üniversiteleriyle ilgili olmadığı, sağlık alanında eğitim ve hizmet veren tüm Türkiye'de faaliyet gösteren vakıf üniversitelerini kapsadığı belirtildi. Yapılan işlemlerle ilgili en kısa sürede yasal yollara başvurulacağı da ifade edildi.
Şifa Üniversitesi'ne ait 9 poliklinik ve hastane için, YÖK'ün genelgesi doğrultusunda eğitime yönelik olmaması sağlık hizmeti verilmesi gerekçesiyle nedeniyle kapatma kararı verildi. Bugün saat 15.30 sıralarında hastanelere giden polis ekipleri, kapatma kararlarını tebliğ etti. Basmane Şifa Hastanesi'nde yatan hastaların yoğun olması nedeniyle üç gün ek süre verildiği öğrenildi. Aynı genelge doğrultusunda İzmir'de başka bir özel üniversitenin 2 hastanesi için de kapatma kararının verildiği öğrenildi.
İZMİR VALİLİĞİ EĞİTİM VERİLEN HİZMET BİNALARINA İŞLEM YAPTI
Kapatma kararıyla ilgili yazılı açıklama yapan Şifa Üniversitesi Rektörlüğü, “11.12.2015 tarihinde üniversitemizin ek binaları İzmir Valiliğinin oluru ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kapatılma işlemi başlatılmıştır. YÖK'ün 20.11.2015 tarih 2774 sayılı semt poliklinikleri başlıklı kararında vakıf üniversitelerin eğitim hizmeti verilmeyen semt polikliniklerinin 06.12.2015 tarihine kadar kapatılması istenmiş olmasına rağmen İzmir Valiliğince eğitim hizmeti verilen tüm ek binalarında işlem yapılmıştır. Bazı basın ve yayın kuruluşlarında Şifa Üniversitesi'nin YÖK kararı ile ruhsatlarının iptal edilerek kapatıldığı haber yapılmıştır. Bu durum gerçeği yansıtmamaktadır. Öncelikle belirtmek gerekir ki faaliyetin durdurulması işlemleri adli bir sürecin sonunda değil, YÖK'ün daha önce aldığı ve şuan itibariyle Danıştay'da iptal davasına konu olan bir kararına dayanmaktadır.” denildi.
KARAR SAĞLIK ALANINDA HİZMET VEREN TÜM VAKIF ÜNİVERSİTELERİNİ KAPSIYOR
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!3.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi4.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'5.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!
6.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı7.Zelenski 20 maddelik barış planını kamuoyuna ilk kez açıkladı8.Mahkeme salonunu birbirene katmışlardı: Daltonlar'ın cezası belli oldu!9.Rusya cephesinden ilk açıklama: Rus İHA'larının Türkiye'de ne işi var?10.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamik...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...


