Şifa Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş tutuklandı

AORT ameliyatında süre azaltan tekniği ve sağlık alanında birçok başarılarıyla bilinen dünyaca ünlü kalp ve damar cerrahı, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş tutuklandı.

Şifa Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş tutuklandı

Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, aort ameliyatında kullandığı ve kendi geliştirdiği 'Ateş Tekniği' ile ameliyat süresini 40 dakikadan 20 dakikaya indirmişti.



İzmir’de sağlık temalı olarak 2010 yılında kurulan Şifa Üniversitesi’nde Kurucu Rektör Prof. Dr. Yusuf Erdoğan’ın görev süresini tamamlamasından ardından Rektör olarak 2 Ekim 2014 tarihinde Prof. Dr. Mehmet Ateş atanmıştı.



Prof. Dr. Mehmet Ateş kimdir?

Prof. Dr. Mehmet Ateş, 1966’da Sivas’ta doğdu, ilk ve orta öğrenimini bu kentte tamamladı. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahi Merkezinde asistanlığa başladı. 1997’de aynı hastanede kalp ve damar cerrahisi uzmanı oldu. Uzmanlığı döneminde Teksas Kalp Hastanesi ve Teksas Memmorial Hermann Hastaneleri’nde Aort Hastalıkları ve Cerrahisi alanında çalışmalarda bulundu. 2007 yılında Doçent oldu. 2008 yılında aynı hastanede klinik şefi oldu. 2009 yılında Şifa Hastaneler Grup Başkanı olarak atandı. 2010 yılında Şifa Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanlığına atandı. 2012 yılında Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalına Profesör olarak atandı. 2013 yılında Şifa Üniversitesi Rektör Yardımcısı oldu. 26 Eylül 2014’de Şifa Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandı. Bir çoğu aort hastalıkları ve cerrahi tedavilerine ait olmak üzere 150 adet uluslararası ve ulusal yayın, davetli konuşmacı, sözlü sunum, poster sunum ve yazdığı kitap bölümü var. Evli ve 1 kız babası olan Prof. Dr. Ateş’in eşi aynı üniversitede öğretim üyesi, kızı da Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2’nci sınıf öğrencisi. Prof. Dr. Ateş, iyi derecede İngilizce biliyor.




Sosyal Medya kullanıcıları tutuklamaya tepki gösterdi


Açılış törenlerinden..









<< Önceki Haber Şifa Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER