Şifa Üniversitesi'nin dokuz hastanesi için kapatma kararı


İzmir'in sağlıkta öncü kuruluşlarından biri olan Şifa Üniversitesi'ne bağlı toplam dokuz poliklinik ve hastane hakkında, YÖK'ün genelgesi doğrultusunda İzmir Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün kapatma kararı verdiği öğrenildi. Karar, söz konusu yerlere polis baskınıyla tebliğ edildi. Şifa Üniversitesi'nden yapılan açıklamada ise YÖK'ün söz konusu kararının sadece kendi üniversiteleriyle ilgili olmadığı, sağlık alanında eğitim ve hizmet veren, Türkiye genelindeki vakıf üniversitelerini kapsadığı belirtildi. Yapılan işlemlerle ilgili olarak en kısa sürede kanuni yollara başvurulacağı da ifade edildi.

Şifa Üniversitesi'ne ait toplam dokuz poliklinik ve hastane hakkında, YÖK'ün genelgesi doğrultusunda, eğitime yönelik olmaması, sadece sağlık hizmeti verilmesi gerekçesiyle kapatma kararı verildi. Bugün saat 15.30 sıralarında hastanelere giden polis ekipleri, kapatma kararlarını tebliğ etti. Basmane Şifa Hastanesi'ne, burada yatan hastaların çok olması sebebiyle üç gün ek süre verildiği öğrenildi. Aynı genelge doğrultusunda İzmir'de başka bir özel üniversitenin iki hastanesi için de kapatma kararının verildiği belirtildi.

İZMİR VALİLİĞİ EĞİTİM VERİLEN HİZMET BİNALARINA İŞLEM YAPTI

Kapatma kararıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Şifa Üniversitesi Rektörlüğü, şunları kaydetti: "11.12.2015 tarihinde üniversitemizin ek binalarının, İzmir Valiliği'nin oluru ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kapatılma işlemi başlatılmıştır. YÖK'ün 20.11.2015 tarih ve 2774 sayılı, 'Semt Poliklinikleri' başlıklı kararında, vakıf üniversitelerinin eğitim hizmeti verilmeyen semt polikliniklerinin 06.12.2015 tarihine kadar kapatılması istenmiş olmasına rağmen İzmir Valiliği'nce, eğitim hizmeti verilen tüm ek binalarında işlem yapılmıştır. Bazı basın ve yayın kuruluşlarında, Şifa Üniversitesi'nin YÖK kararı ile ruhsatlarının iptal edilerek kapatıldığı haber yapılmıştır. Bu durum, gerçeği yansıtmamaktadır. Öncelikle belirtmek gerekir ki faaliyetin durdurulması işlemleri adli bir sürecin sonunda değil, YÖK'ün daha önce aldığı ve şu an itibariyle Danıştay'da iptal davasına konu olan bir kararına dayanmaktadır."

KARAR SAĞLIK ALANINDA HİZMET VEREN BÜTÜN VAKIF ÜNİVERSİTELERİNİ KAPSIYOR

Ek binalarda hizmetin, yatarak tedavi gören hastaların tedavileri tamamlanıncaya kadar devam edeceği, Şifa Bornova Uygulama Araştırma Merkezi'nde hasta kabulüne yönelik hiçbir kısıtlama getirilmediği belirtilerek, "Diğer taraftan YÖK'ün belirtilen kararı sadece üniversitemizle ilgili olmayıp sağlık alanında eğitim ve hizmet veren, tüm Türkiye'de faaliyet gösteren vakıf üniversitelerini kapsamaktadır. İzmir'de bulunan diğer vakıf üniversiteleri de bu işlemlere muhatap olup doğrudan kurumumuza yönelik bir uygulama söz konusu değildir. Yapılan bu işlemlere karşı kurumumuz tarafından en kısa sürede yasal yollara başvurularak, söz konusu işlemlerin iptali ve doğan zararların tazmini yoluna gidilecektir." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber Şifa Üniversitesi'nin dokuz hastanesi için kapatma kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER