Şifa Üniversitesi Rektörü'nden büyük fedakarlık

Nefret operasyonu kapsamında tutuklanan dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Ateş, tahliye olur olmaz kritik durumdaki hastası için kalp ameliyatına girdi. Ateş, haftaya çarşamba da eşine böbreğini verecek.

Şifa Üniversitesi Rektörü'nden büyük fedakarlık

İzmir'de yaklaşık 2 ay önce, 13 yıl boyunca atıl halde durduğu için harabeye dönen ve tinerci mekanı olan SGK'ya ait De Jongh Köşkü eğitime kazandırdığı için SGK ve T.C. Şifa Üniversitesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan Rektör Prof. Dr. Mehmet Ateş, tahliye edildi.

Soruşturmada 5 kişi tutuklanmış, aralarında eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müşteşarı F.A.'nın da bulunduğu 4 kişi daha önce tahliye edilmişti. 10 Mart'ta tutuklunan Ateş'in tahliye edilmesiyle birlikte soruşturmada tutuklu kalmadı.



CEZAEVİNDEN AMELİYATHANEYE

Gece 23.00 sıralarında tahliye olan Prof. Ateş, sabah 09.00'da kalp ameliyatına girdi. Prof. Dr. Ateş'in önümüzdeki 4 Mayıs çarşamba günü de acil böbrek nakli olması gereken eşi Hatice Esra Ateş'e, böbreğini vermek için ameliyat masasına yatacağı öğrenildi.


İDDİALAR ASILSIZ ÇIKTI 


Şifa Üniversitesi’nin, âtıl haldeki ve tinerci yuvası olan köşkü dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in oluruyla bedelsiz değil, aylık 79 bin TL’ye SGK’dan kiraladığı ortaya çıktı. Ayrıca Şifa Üniversitesi'nin âtıl köşkü eğitime kazandırmak için 13 milyon TL para harcadığı da belgelendi. Zaten köşkün imar durumunda sadece sağlık ve hemşirelik okulu olarak kullanılabileceğine, başka amaçla kullanılamayacağına dair şerh bulunuyor. Soruşturmaya konu olan tarihi köşkü Şifa Üniversitesi'ne kiralayan ve kira sözleşmesinde imzası olan dönemin eski SGK İl Müdürü M.K., emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılmış, o tarihte SGK İl Müdürü olmayan ve sözleşmede imzası dahi bulunmayan E.B. ise tutuklanmıştı.





50 HASTASI SIRADA


10 Mart'tan bu yana tutuklu bulunan Ateş'in 50 hastası sırada ameliyat olmayı bekliyordu. Ateş'in, 4 mayıs'ta da acilen nakil olması gereken eşine bir böbreğini vermek için çarşamba günü ameliyat masasına yatacağı öğrenildi. Tahliye kararını veren hakimlik, Ateş'in tahliye kararına dosyadaki delil durumu, tutuklu kaldığı süre ve böbrek yetmezliği çeken eşine böbreğini verecek olmasını gerekçe gösterdi. 


TIPTA DÜNYA TARİHİNE GEÇTİ


Prof. Dr. Mehmet Ateş, dünyaca ünlü bir kalp ve damar cerrahı. Bugüne kadar 7 bine yakın kişiye kalp ameliyatı yaptı. Ateş, Aort ameliyatını 40 dkdan 9 dkya düşüren yöntemi geliştirdi. Bu yönteme tıp literatüründe “ateş tekniğini” deniyor.

MEYDAN
<< Önceki Haber Şifa Üniversitesi Rektörü'nden büyük fedakarlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER