Şifa'ya kapatma kararı: Binlerce hasta ve çalışan mağdur olacak


İzmir'de yüzlerce hastane çalışanını işsiz, sağlık hizmeti alan binlerce hastayı da ortada bırakacak bir kararın altına imza atıldı. Yılbaşında SGK'nın sözleymelerini yenilemediği Şifa Üniversitesi'ne bağlı sekiz poliklinik ve bir hastane, mahkemenin daha önce verdiği yürütmeyi durdurma kararını kaldırmasıyla bir kez daha kapatıldı.

İzmir 6. İdare Mahkemesi, Şifa Üniversitesi'nde çalışan 2 bin 650 kişiyi ilgilendiren bir karar verdi. 11 Aralık 2015 tarihinde İzmir Valiliği'nin oluruyla Şifa Üniversitesi'ne ait toplam dokuz poliklinik ve hastane hakkında, YÖK'ün genelgesi doğrultusunda, eğitime yönelik olmaması ve sadece sağlık hizmeti verilmesi gerekçesiyle kapatma kararı verilmişti. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri gittiğinde tuttukları tutanaklar ise kapatma kararı verilen yerlerden birçoğunda öğrencilere eğitim verildiğini ortaya koymuştu. Aralık ayında kapatma kararının uygulanmasının ardından yüzlerce çalışan ile özellikle yatan, takipli ve diyaliz hastaları mağdur olmuştu. Şifa Üniversitesi'nin yargı yoluna başvurması sonucu 24 Ocak 2015 tarihinde İzmir 6. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiş, hastanelerin açılmasına hukuki bir engel kalmamıştı. Sürecin devamında ise iki üyesi değişen mahkemeden, Şifa Üniversitesi'nden sağlık hizmeti alan hasta ve çalışanları ortada bırakacak bir karar çıktı. Daha önce yürütmeyi durdurma kararı veren mahkeme, bu kararını kaldırdı ve ek binaların kapatılmasının önünü açtı. Hastane avukatlarının, karara karşı İzmir Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz edeceği öğrenildi.

SGK MAHKEME KARARINI UYGULAMADI

SGK, Şifa hastanelerinin de aralarında bulunduğu bazı vakıf hastaneleriyle yılbaşında anlaşma yenilememişti. Bu kararla ilgili yargı yoluna giden Şifa lehine yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı ancak SGK, mahkeme kararını uygulamama yoluna giderek hala anlaşma yenilemedi.

İzmir Valiliği tarafından, 11 Aralık 2015 tarihinde Şifa hastaneleriyle birlikte başka bir vakıf üniversitesine ait bir merkez ve iki şubeyle ilgili de kapatma kararı verilmiş, ardından 6. İdare Mahkemesi, burası için de yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bu kez aynı gerekçeyle kapatılan Şifa için verilen yürütmeyi durdurma kararı kaldırılırken diğer üniversite hastanesiyle ilgili kararın kaldırılmadığı, hastanenin faaliyetine devam ettiği öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Şifa'ya kapatma kararı: Binlerce hasta ve çalışan mağdur... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER