Sigara tiryakileri bırakmak için KETEM'e başvuruyor


Yozgat'ta sigara tiryakileri sigaradan kurtulmak için Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) müracaat ediyor.

İl genelinden binlerce kişinin sigaradan kurtulmak için başvurduğu KETEM"e tiryakiler başvurarak sigarayı bırakmak istiyor. KETEM'de görev yapan Dr. Elif Boyraz, günlük 15 kişiye sigara bıraktırmak için seans uyguladıklarını belirterek, "Yozgat'ta 2011 yılından buyana hizmet veren KETEM'e sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Başvuru sahipleri ile yaptığımız görüşmelerde sigarayı bırakması için yapması gereken uygulamaları anlatıyoruz ve ilaçlı tedavi uygulanma yoluna gidiyoruz. Bunların yanı sıra nikotin sakızı, nikotin bantları gibi tedaviler uyguluyoruz. Vatandaşlarımızla daha sağlıklı bir şekilde ilgilnmek için günlük 15 tiryakimizi kabul ediyoruz." dedi.

Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. M. Akif Karaarslan, Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı sigara bıraktırma programı çerçevesinde KETEM'e sigaradan kurtulmak isteyen vatandaşların yoğun bir şekilde tedavi için müracaat ettiğini söyledi. Dr. Karaarslan, "Daha sağlıklı bir toplum için kurum olarak her zaman farklı etkinlikler düzenliyoruz. Buna kurumlarımız ve halkımızın katılımını sağlayarak toplumda sağlıklı yaşama dikkat çekiyoruz. Biz bunları yaparken KETEM'e sağlığını düşünen ve sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımızın başvurması bizleri sevindiriyor. Son iki ayda 590 vatandaşımız başvuruda bulundu, bunlardan 126'sı sigarayı bırakırken, 114 kişi azalttı ve diğer kalan vatandaşlarımızında bırakması yönünde çalışma devam ediyor." açıklamasını yaptı.

Sigara bıraktırma tedavisinde ilaç tedavilerinin 3 ay uygulandığını söyleyen Dr. Karaarslan, "KETEM'e tiryakilerimizin sigarayı bırakmak için başvurması bizleri sevindiriyor. Kişinin bir yıllık sigara içmemişlik süreci sigara bırakmışlığının göstergesidir. Halkımızın bu konudaki yoğun ilgisi sigaranın zararlarına inanmış olmaları ve bundan kurtulmak istemelerini göstermektedir. KETEM olarak bizim de bu konudaki amacımız ilimizde dumansız hava sahamızı genişletmek ve sigarayı bırakmak isteyen vatandaşımıza yardımcı olmaktır. Sigara kullananlardan isteğimiz tedavi yöntemiyle sigarayı bırakmalarının yanı sıra öncelikle beyinlerinde sigarayı bırakmaları ve buna inanmaları gerekir. Unutulmamalıdır ki sigara kullanan bir kişi başta kendine, ailesine ve çevresine büyük zarar veriyor. Bu yüzden bütün tiryakilerimizi KETEM'e davet ediyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Sigara tiryakileri bırakmak için KETEM'e başvuruyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER