Siirt Jandarma Komutan Vekili tutuklandı

Siirt İl Jandarma Komutan Vekili Necati Metin, çıkarıldığı mahkemece darbeye teşebbüs etmekten tutuklandı.

Siirt Jandarma Komutan Vekili tutuklandı

Adliye kaynaklarından edinilen bilgilere göre; Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın darbe kalkışmasına yönelik yürütmüş olduğu soruşturma kapsamında, polis ekiplerinin 2. Ordu karargahına girmesinin ardından 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile birlikte 2. Ordu kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun ve 2 Tuğgeneral ile birlikte 160 asker gözaltına alındı.

Öte yandan, 2. Ordu karargahında ölü olarak bulunan binbaşının ise darbe yanlısı olduğu belirtildi. Halen darbe yanlısı bir yarbay ile bir yüzbaşının ise tedavi altında alındığı öğrenildi. 

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı tutuklandı

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya, çıkarıldığı mahkemece darbeye teşebbüs etmekten tutuklandı.

Darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya ile Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, "Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı.

Zonguldak'ta 54 polis, açığa alındı

Zonguldak'ta, darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aralarında 3. ve 4. sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 54 polis, açığa alındı.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Zonguldak ve ilçelerinde görev yapan 3. ve 4. sınıf emniyet müdürleri ile emniyet amiri, komiser ve polis memurunun yer aldığı 54 polis, açığa alındı. Polislerin, darbe girişimi bulunanlarla işbirliği halinde olabileceğinin değerlendirildiği bildirildi. 


Haberdar - DHA
<< Önceki Haber Siirt Jandarma Komutan Vekili tutuklandı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER