Siirt'te 3 eğitim kurumuna polis eşliğinde baskın


Siirt'de faaliyet gösteren 3 eğitim kurumuna 8 resmi kurum tarafından polis eşliğinde baskın yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Milli Eğitim Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılılık İl Müdürlüğü ekipleri eşliğinde, kentte faaliyet gösteren 3 eğitim kurumuna denetim için gelindi. Sabah saatlerinde kentin farklı yerlerinde bulunan eğitim kurumlarına valilik kararıyla baskına gelen ekipler, kurumlarda arama yaptı.

Aramaya gelen bazı kurum memurları, ne amaçla geldikleri konusunda bilgilerinin olmadığını ifade ederek, bu durum karşısında şaşkın olduklarını dile getirdi.
Yapılan baskınlar kapsamında kurumlardaki bilgisayar imajları alınarak, incelenmek üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Ekiplerin kurumlardaki boş odalarda bile arama yaptıkları ifade edildi. Olumsuz herhangi durumun söz konusu olmadığı öğrenildi. Kapısı kapalı bir oda için ise çilingir çağrıldı.

Eğitimlerdeki aramalar devam ederken kurum yetkilileri bu duruma tepki gösterdi.
Anafen Dershanesi Müdürü İlbey Öncü, burada yaptığı açıklamada, yapılanın doğru olmadığını ifade ederek, burada eğitim dışında bir çalışma yapmadıklarını aktardı.
Ekiplerin sabah saatlerinde geldiğini belirten Öncü, "Sabah saatlerinde polis eşliğinde kurumlarımıza baskın yapıldı. Tabi ki devlet denetleme yapacak. Ancak polis eşliğinde yapılan baskın bizi ciddi anlamda üzdü. Kurumumuzdaki odalar tek tek arandı. Çocukların test kitapçıkları bile incelendi. Biz bu olanlar karşısında sadece şaştık kaldık." diye konuştu.

Sabah gördüğü bir trafik kazası olayına değinen Öncü, şunları söyledi: "Sabah saatlerinde burada bir trafik kazası yaşandı. Rütbeli bir asker işe motosikletle gidiyor. Bu sırada kaza yaptı ve yaralandı. Bir askerimiz bu sıkıntılı dönemde işe motosikletle işe gidiyor. Devletimiz bu durumlarla uğraşsın. Ülkemizde başka bir sorun yok mu? Tek sorun olarak bizi mi görüyor? Çok şükür alnımız ak ve temiz."

Sabah saatlerinde yapılan baskılar kapsamında kurumlardaki aramalar devam ederken, çevrede güvenlik önleminin alınması dikkat çekti. CİHAN
<< Önceki Haber Siirt'te 3 eğitim kurumuna polis eşliğinde baskın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER