Siirt'te seçimi bir gün kala 6 sandığın yeri değiştirildi


Siirt'te seçime bir gün kala 6 sandığın yerinin değiştirildiği ortaya çıktı. Daha önce farklı bir okula kurulmasına karar verilen bazı sandıkların, Cuma günü öğlenden sonra başka bir okula taşınması kararı verildiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Siirt Merkez İlçe Seçim Kurulu daha önce Kooperatif Mahallesi'nde bulunan Mevlana İlkokulu'na kurulmasına karar verdiği bazı sandıkları seçime bir gün kala Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Ortaokulu'na taşınmasına karar verdi. Kararın gerekçesinde ise okulun seçimlerde kullanılamayacak halde olması gösterildi. Ancak okulun bu halinin aylardır bilinmesine rağmen sandık taşıma kararının seçimde bir gün kala alınması şehirde şüpheyle karşılandı.

Bir seçim müdürü ile Siirt Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanının imzasının bulunduğu kararda, 14 Ekim'de milli eğitim müdürlüğünün okullarının kullanılacak durumda olmadığını belirttiği bilgisine yer verildi. Kararda şöyle denildi: "Siirt merkez Mevlana İlkokulu'na konulan 1001, 1002, 1003, 1004, 1005 ve 1006 nolu oy sandıklarının yine Mevlana İlkokulu tabelası adı altında bulunan eski Eşref Bitlis Ortaokulu'na konulmasına, oy sandıklarının Eşref Bitlis Ortaokulu'na konulduğuna dair Afetevleri Mahallesine gerekli ilanların yapılmasına, karardan bir örneğinin Siirt Emniyet Müdürlüğüne gönderilmesine karar verilmiştir." denildi.

FUAT AVNİ'NİN İSMİNİ AÇIKLADIĞI 2 KİŞİDEN BİRİ O OKULDA GÖREVLENDİRİLDİ

Bu arada sandıkların taşındığı okulda sosyal medya fenomeni Fuat Avni tarafından ismi 'seçime şaibe karıştıracak kişiler' arasında yer alan bir sandık başkanının görevli olduğu belirtildi. Fuat Avni'nin Siirt'te seçime hile karıştırmak için görevlendirildiği iddia edilen 2 kişiden birinin sandıkların taşındığı okulda görevlendirilmiş olması kuşkulara sebep oldu. Yazdıklarının doğru çıkmasıyla bilinen sosyal medya fenomeni Fuat Avni, iktidarı kaybetmek istemeyen AK Partinin seçime hile karıştırmak için bazı isimleri görevlendirdiğini iddia etmişti. Fuat Avni'nin Siirt için saydığı isimlerden birinin Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Ortaokulu'nda görevli V.S.'nin olması dikkat çekiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Siirt'te seçimi bir gün kala 6 sandığın yeri değiştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER