Siirt'ten acı haber: 3 şehit!

SİİRT'te PKK'lı teröristlerin askeri aracın geçişi sırasında karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucu 3 asker şehit oldu.

Siirt'ten acı haber: 3 şehit!

SİİRT'te PKK'lı teröristlerin askeri aracın geçişi sırasında karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucu 3 asker şehit oldu. Siirt-Erul İlçesi karayolunun 10'uncu kilometresindeki Çöplük mevkiinde PKK'lı teröristler, karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada araçta bulunan askerlerden yaralananlar olduğu bildirildi. Ardından ateş açan teröristlere askerlerinde karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. Yaralılar için de bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. 
TUGAY'DAN TAKVİYE
Patlayıcı tuzağın ardından PKK'lı teröristler ile askerler arasında çatışmanın yaşandığı bölgeye Siirt 3'üncü Komando Tugayı'ndan Kopra tipi helikopterler havadan müdahale için hareket ederken, karadan da askerler sevk edildi. Çatışmanın devam ettiği belirtildi.
SİİRT'TEN ACI HABER

Siirt'te PKK'lı teröristlerin askeri aracın geçişi sırasında karayoluna tuzakladıkları patlayıcı uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucu 2 güvenlik görevlisi şehit oldu, 1 güvenlik görevlisi ise yaralandı.
VALİLİK: 3 ASKER ŞEHİT OLDU
Siirt Valiliği, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcıyı askeri aracın geçişi  sırasında uzaktan kumanda ile patlatarak yaptığı saldırıda 3 askerin şehit olduğunu açıkladı. Açıklamada şöyle denildi: "27 Temmuz 2016 günü saat 20:45 sıralarında ilimiz Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk alanında, yeni Eruh yolu üzerinde, Kayaboğaz Köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi esnasında Bölücü Terör Örgütü PKK Mensuplarınca önceden yola yerleştirilen El Yapımı Patlayıcının (EYP) patlatılması sonucu, 3 askeri personelimiz Şehit olmuştur. Olay yerine Jandarma Özel hareket ve olay yeri inceleme timleri sevk edilmiş, araştırma, soruşturma ve geniş çaplı operasyonel faaliyetler devam etmektedir. Hain ve alçakça yapılan saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Milletimize başsağlığı ve sabır, diliyoruz."
KAYSERİ'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
SİİRT’te askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin, tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 27 yaşındaki Nuh Kürşat Temizyürek’in acı haberi memleketi Kayseri’de gece saatlerinde baba Ayşe-Musa Temizyürek çiftine söylendi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından izinlerin kaldırılması nedeniyle nişan için geldiği memleketi Kayseri’den birliği Siirt 3. Komando Tugayı'na geri dönen Temizyürek’in acı haberi Garnizon askerleri tarafından Melikgazi İlçesine bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde oturan aileye bildirildi. Uykudan uyanarak acı haberi alan Ayşe-Musa Temizyürek çifti fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Anne Ayşe Temizyürek ambulansta sağlık görevlilerine uyarıda bulunarak, "Babasının Kalbi var" diyerek gözyaşı döktü. 
Üç kardeşi bulunan şehidin, 4 yıllık Uzman Çavuş olduğu ve kısa süre önce araba aldığı belirtildi. Şehidin evinin önüne komşuları tarafından bayrak çekildi. Şehit Uzman Çavuş Nuh Kürşat Temizyürek’in bugün Kalemkırdı Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Kartal Şehitliğinde toprağa verileceği belirtildi. 
KIRIKKALE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
SİİRTte PKK'lı teröristlerin askeri aracın geçişi sırasında karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucu 3 asker şehit oldu. Şehit düşen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Osman Yıldırım'ın acı haberi Kırıkkale'nin Yahşihan İlçesi'ndeki ailesine verildi. PKK'lı teröristler Siirt-Eruh İlçesi karayolunun 10'uncu kilometresindeki Çöplük Mevkii'nden dün saat 20.45 sıralarında askeri aracın geçişi sırasında tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada şehit olan Uzman Çavuş Yahşihan İlçe Komutanlığı'ndan ilçenin Kadıoğlu mahallesinde oturan Yıldırım ailesine acı haber verilmesi ile birlikte baba Demirhan ve Anne Ayşe'nin feryatları üzerine ilçe halkı Yıldırım ailesinin evine koştu. Şehit Uzman Çavuş Osman Yıldırım'ın ilk görev yeri olarak Siirt'e atandığı ve bu yıl evlenme hazırlığı yaptığı belirtildi.

<< Önceki Haber Siirt'ten acı haber: 3 şehit! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER