'Silah sesi duyunca kendimi camdan aşağı attım'


Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, giydiği çarşaf ile bir bankaya girerek çalışanları silah zoruyla rehin alan soyguncu, polisin düzenlediği operasyonla vuruldu, rehineler kurtarıldı. Soygun girişiminde camdan atlayarak kurtulan AK Parti Gölcük İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Ulufer, o anları anlattı.

Bankanın vekilliğini de yaptığını söyleyen Avukat İbrahim Ulufer, "Müdür beyin odasında güvenlik bir fırsatını bulup kendisini camdan aşağı atınca bankada aramaya başladı birileri var mı yok mu diye. Biz bu arada sistem odasında kamerayla izliyorduk. Bizim odaya yöneldi, biz kapıyı kilitlemiştik. Bağırıp çağırmaya, kapıya vurmaya başladı. 1. kapıyı kırdı. Direkt olarak bizim bulunduğumuz kapıya yöneldi. O kapıyı kırar kırmaz da bir el silah sesi duyduk biz. Daha sonra arkadaşlar silah sesi duyunca, 4 arkadaşımız kendisini camdan aşağı attı. Ben de 5. olarak kendim camdan aşağı sarktım. Daha sonra bizim kapıya vurmaya başladı. Tam kıracaktı, bir el daha silah sıktı. O silah sesini duyunca ben de kendimi aşağı attım, daha sonra buraya geldim. Sadece kapıyı açın kelimesi duydum bir kere. Çünkü hep altta güvenlikle konuştular. Üzerinde düzenek vardı." diye konuştu.

Bankanın vekilliğini de yaptığını anlatan Ulufer, "Şubemizde müfettiş vardı. Müfettiş bizden dosyamızla ilgili rapor talep etmişti. Raporları hazırlayıp şubeye götürdüm. Müfettiş beyle biz 2. katta raporlar üzerinde değerlendirme yapıyorduk. Saat 5'e çeyrek kala gibi yukarıdaki arkadaşlardan bir tanesi içeriye soyguncunun girdiğini söyleyince biz yukarıda 12 kişi kadardık." açıklamasında bulundu.

Zanlının, Gölcük ilçesi Şirinköy Kalıcı Konutlarında ikamet eden 1972 Konya doğumlu İ.İ. olduğu belirtiliyor. Bir tersanede çalıştığı ifade edilen zanlının eşinden ayrıldığı, iki çocuğunun bulunduğu ve evinde tek başına yaşadığı ifade edildi. Operasyonda yaralanan zanlının Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü kaydedildi.

Şirinköy Muhtarı Ruhşen İşeri de zanlının evinin önünde gazetecilere açıklama yaptı. İşeri olayı duyunca çok şaşırdıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Mahallenin sakinlerinden. Böyle olayı duyunca biz de şok olduk. Polis bilgilerine göre olay netleşmiş durumda. Şahsen şoke olduk. Bire bir görüşmem olmadı. Ama arkadaşlarla devamlı kahvehaneye gelir orada otururdu. Kimse böyle bir olaya inanamıyor. Eşinden ayrılmış. Tek yaşıyor. Gece 3'te emniyet müdürlüğünün baskını gelince öyle öğrendim. Evde arama yaptılar. Emniyet evde ciddi bir şey bulamadı. Masada öyle bant gibi, serum hortumları, sprey gibi hızlı yapıştırıcı madde bulundu. Örgütsel birşey bulunmadı."
CİHAN
<< Önceki Haber 'Silah sesi duyunca kendimi camdan aşağı attım' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER