Silahla rehin alınan taksici, kendini ekip arabasının önüne attı


İzmir'de son altı günde düzenlenen asayiş operasyonlarında 641 kişi yakalandı. Karşıyaka ilçesinde ise silah zoruyla bir taksiciyi rehin alan iki kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, 8-14 Şubat 2016 arasında düzenlenen asayiş operasyonlarında 23 bin 156 kişinin kimlik bilgileri sorgulandı. 970 araba ve 639 motosikleti kontrol eden ekipler, 23 bin 156 kişinin de Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunu yaptı. Çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 641 kişi yakalandı. Ruhsatsız 10 tabanca ve 49 mermi, 3 kurusıkı tabanca, ruhsatsız 8 pompalı av tüfeği, 73 fişek, 427 gr. esrar, 4 gr. kokain, 2 gr. eroin, 28 adet uyuşturucu hap ve bin 220 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Sorgulanan 639 motosikletin 18'inin çalıntı, 8'inin hacizli olduğu tespit edildi. İkisi kasksız motosiklet kullanmaktan olmak üzere sekiz sürücüye ceza kesildi.

SİLAHLA REHİN ALINAN TAKSİCİ KURTARILDI

13 Şubat saat 04.48 sıralarında ise Karşıyaka ilçesi Anadolu Caddesi'nde, Asayiş Şube Müdürlüğü ekip aracının önüne geçen taksi sürücüsü M.G. (54), hayati tehlikesi olduğunu söyleyerek yardım istedi. Müdahale eden ekip tarafından düzenlenen operasyonla taksde bulunan ve ellerindeki tabancayı ateş etmeye hazır hale getiren U.K. (38) ve A.A. (46) isimli şahıslar, etkisiz hale getirilerek yakalandı. Zanlılardan U.K.'de, bir tabanca ve 6 adet mermi ele geçirildi. U.K. ve A.Ab, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. CİHAN
<< Önceki Haber Silahla rehin alınan taksici, kendini ekip arabasının... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER