Silahlı soygundan gasp ettiği bilezikler imitasyon çıktı


Beylikdüzü ve Avcılar'da iki ayrı kuyumcuyu silahla tehdit ederek bilezik gasp ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Murtaza G., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheli, ilk kuyumcudan aldığı 3 bileziği bozdurmak istediğinde imitasyon olduğunu anladı. İki saat sonra soygun amacıyla girdiği ikinci kuyumcuya bu imitasyon bilezikleri veren şüpheli, kuyumcuyu silahla tehdit edip 10 bin lira değerinde 5 bilezik alarak kaçtı. İki soygun da güvenlik kameralarına yansıdı,

Beylikdüzü ve Avcılar'da 23 Eylül tarihinde iki saat arayla iki kuyumcuda silahlı soygun yapıldı. Adnan Kahveci Mahallesi'nde yaşanan ilk gasp olayında silahı ile kuyumcu dükkanına giren bir kişi tezgahtardan vitrinde bulunan iki bileziği alarak kaçtı.

Bu olaydan iki saat sonra aynı şüpheli bu kez Cihangir Mahallesi'nde ortaya çıktı. Müşteri gibi girdiği kuyumcuda silahını çeken şüpheli, elinde bulunan 3 bileziği kuyumcuya verip vitrinden 5 bilezik vermesini istedi. Kuyumcu da silahını çekti, ancak tehdit karşısında silahını atmak sorunda kaldı. 5 bileziği alan şüpheli ise kaçtı.

SİLAHLI SOYGUNDAN ALDIĞI 3 BİLEZİK İMİTASYON ÇIKTI

Olayı araştıran Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri her iki kuyumcunun da olay zamanına ait güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. İncelemede her iki soygunu da aynı kişinin gerçekleştirdiği belirlendi. İlk kamera görüntüsünde silahı çeken şüpheli, kuyumcunun kendisine verdiği 3 imitasyon bilezik ile kaçarken görülüyor. Polis ekipleri, yaptıkları araştırmada soyguncunun ilk soygundan elde ettiği 3 bileziği paraya çevirmek için girdiği bir kuyumcuda bileziklerin imitasyon olduğunu anladı.

İKİNCİ SOYGUNDA DAHA DİKKATLİ

İkinci kuyumcunun kamera görüntüsünde ise soyguncunun daha dikkatli davrandığı görülüyor. Önce müşteri gibi kuyumcu dükkanına giriyor. İçeride bulunan müşterinin çıkmasını bekliyor. Daha sonra kapı otomatik olarak kapanmasın diye elindeki poşeti kapının arasına sıkıştırıyor. Ardından da silahını çekerek kuyumcuya elindeki 3 imitasyon bileziği verip "Bunlar senin olsun. Bana tezgahtan 5 bilezik ver." diye tehdit ediyor. Bu sırada kuyumcu da silahını çekip mermiyi ağzına veriyor ama tehdit karşısında silahını kullanamıyor. Bilezikleri alan şüpheli, kapı ağzına koyduğu poşetini de alarak kaçıyor.

Her iki olayın görüntülerini de izleyen polis, şüphelinin kimliğini tespit etmeyi başardı. Önceki gün yapılan operasyonda şüpheli Murtaza G. Avcılar'da gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelinin gasp ettiği bilezikleri bozdurarak elde ettiği 10 bin lira ile iddia oynayıp bütün parasını kaybettiği öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Murtaza G., mahkemede verdiği ifadesinden sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. CİHAN
<< Önceki Haber Silahlı soygundan gasp ettiği bilezikler imitasyon çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER