Silivri'de tutulan polislere Ramazan'da zulüm

Türkiye’yi sarsan yolsuzluk operasyonunun ardından tutuklanan emniyet mensuplarından Oğuzhan Ceylan’ın eşi Nehire Ceylan, eşinin sahur ve iftarını tuvaletin yanına konulan bir masada yaptığını söyledi. Ceylan, "Küçük bir bahçeleri var orada yapmalarına izin vermiyorlar. Eşim her ne kadar dilekçe verse de cevap dahi veren yokmuş. Bu onları çok üzdü.” dedi.

Silivri'de tutulan polislere Ramazan'da zulüm

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan emniyet mensuplarından bazıları aileleriyle hasret giderdi. Çıkışta gazetecilere konuşan Emniyet Amiri Oğuzhan Ceylan’ın eşi Nehire Ceylan, “ 22 Temmuz’da bir Kadir Gecesi başlayan operasyonla Silivri günlerimiz başladı. Neredeyse üzerinden bir yıl geçti. Yine onlarsız ikinci bir Ramazan’ı yaşıyoruz. Ramazanları çok güzel geçiyor. Günleri belli bölümlere ayırmışlar. Eşim ‘Dışarıda bunları okuyacak vaktim yoktu. Çok güzel oldu’ diyor.” açıklamasını yaptı. 

Eşinin ve arkadaşlarının son olarak nakledildikleri yerde kısıtlı imkanlarla yaşadıklarını anlatan Ceylan, Yemek yedikleri masaları tuvaletin yanında, orada yapıyorlarmış. Ne sahur ne iftar; küçük bir bahçeleri var orada yapmalarına izin vermiyorlar. Eşim her ne kadar dilekçe verse de cevap dahi veren yokmuş. Yani eşim ‘tuvalet kokusunun yanında sahur ve iftarlarımızı yapıyoruz.’ dedi. Bu çok basit bir istek ama onlar için gerçekten de çok önemli. Bu onları çok üzdü. Ama onun haricinde çok iyiler. Çok umutlular.” ifadelerini kullandı. 

Aradan bir yıl geçmesine rağmen iddianamenin yazılmamasının manidar olduğunu vurgulayan Ceylan, “İddianamenin yazılmaması bizi çok meraklandırıyor. Bunun sebebi acaba bu dosyalar açıldığında ortaya çıkacaklar da bizimkilerin tek suçunun görevlerini yapmak olduğu mu olacak? Eşim Tevhid-Selam dosyasından içeri alınmıştı. Acaba bu dosya açıldığında ortaya çıkacaklardan mı korkuyorlar. Eşim bunları merak ediyor.” şeklinde konuştu. 

Basında çıkan ‘casus, ajan’ gibi suçlamaların eşini çok üzdüğünü kaydeden Ceylan şunları dile getirdi: “Eğer biz casus, ajan olsaydık ülkemizin zindanlarını ve topraklarını o kadar sevmezdik. Çıkıp giderdik böyle içerde yatmazdık. Kesinlikle bu vatanın evladıyız burada olmaya devam edeceğiz.”

Emniyet Amiri Oğuzhan Ceylan’ın küçük oğlu Orhan Berk Ceylan ise babası için yazdığı şiiri şu sözlerle okudu: “ Spiderman, Örümcek adam bu kahramanların hepsi ayak. Asıl gerçek kahraman benim Hamza yürekli babam. Çok çalıştın vatan için hırsızlar, hainler titresin canım babam benim. Seni bin günde olsa beklerim. Kavuştur bizi ne olur Rabbim. Doğum gününü termik ederim canım babam benim. Ellerinden öperim.” 

Mali Şube müdür yardımcısı Kazım Aksoy'un eşi Sümeyye Aksoy’da eşini ziyaret etti. Görüşmelerin bayram havasında geçtiğini vurgulayan Aksoy, “Kaçıncı açık görüş olduğunu hesaplamadım ama her açık görüş bizim için bayram havasında geçiyor. Onları moralli görmek bize çok moral veriyor. Önümüzdeki bayramda açık görüş olacak günü belli değil onu bekliyoruz dört gözle. Eşimden ayrı üçüncü bayramımız geçecek. Birinci Ramazan Bayramımız 7. katta geçmişti. Kurban Bayramı yine cezaevinde geçmişti. Bu Bayramı da büyük ihtimalle yine cezaevinde geçirecekler. Bir taraftan üzgünüz ama bir taraftan da çok farklı duygular içindeyiz. Gurur duyuyoruz onlarla. Onlar bu durumdan hiç şikayetçi değiller. Biz nerede olursa olsun Bayramımızı elimizden geldiğince değerlendireceğiz diyorlar. Günlerini dolu dolu geçiriyorlar. Orada ne kadar süre kalırlarsa kalsınlar en ufak bir sıkıntı görmeyeceğiz bundan eminiz. Bu kadar süredir haksız yere içeride olup da aralarından nasıl intihar eden çıkmaz diyenler varmış, öyle bir şey kesinlikle olmayacak haklı olmanın verdiği gururlar bu süreci bitirecekler inşallah.” ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Silivri'de tutulan polislere Ramazan'da zulüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER