Silvan'da öldürülen taksi şoförü Diyarbakır'da morga kaldırıldı

Silvan'da öldürülen taksi şoförü Diyarbakır'da morga kaldırıldı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde çıkan çatışmalarda öldürülen 45 yaşındaki taksi şoförü Mehmet Gündüz otopsi işlemleri için Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde geçen salı günü saat 05.00'dan itibaren Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde hendeklerin kapatılması için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ardından bölgeye giden güvenlik güçleri ile Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri arasındaki çatışmalar sürüyor. Öğle saatlerinde çatışmalar şiddetlendi. Çatışmaların yoğun olduğu Tekel Mahallesi'nin yakınlarında taksi şoförlüğü yaptığı öğrenilen 1 kişi öldü, olayda 50 yaşındaki Abdulsemet Kesici, 44 yaşındaki Seyfettin Kurt ile Kudbettin Çiçek yaralandı. Cami Mahallesi Azizoğlu Caddesi üzerindeki evine roketatar mermisi isabet ettiği belirtilen 70 yaşındaki Mehmet Emin Çiçek, cam parçalarından yaralandı. İlçedeki çatışmalarda hayatını kaybeden sivil sayısı 5'e yükseldi.

Çıkan çatışmalarda kurşunların hedefi olan kaybeden 45 yaşındaki taksi şoförü Mehmet Gündüz, otopsi işlemleri için Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Gündüz buradaki işlemlerin ardından yarın sabah saatlerinde Silvan'da toprağa verilecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, ilçede 6. kez sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini belirtti. Yiğitalp, şunları kaydetti: "Sivil halkın bulunduğu yaşam alanları tanklar ve top atışlarıyla birlikte bombalanıyor. Orada yaşayan hiçbir sivil halktan haber alamıyoruz. Hayatlarından endişe ediyoruz. En temel ihtiyaçları dahi karşılanmıyor. Elektrik ve su yok. Artık savaşlar ve ölümler olmadan insanlar konuşabilmelidir. Sivil halk alanına toplarla, bombalanması başka bir açıklaması yok. Siz sivil alanda tank kullanırsanız bu demektir ki halka savaş açmışsınızdır. Diyarbakır Caddesi'nde Dicle Kahvesi'nde zırhlı aracın geçmesinden sonra bir tarama oluyor, taramada 44 yaşında 6 çocuk babası ağır yaralanıyor ve Dicle Üniversitesi'nde yaşamını yitirdi."

CİHAN
<< Önceki Haber Silvan'da öldürülen taksi şoförü Diyarbakır'da morga... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER