Simav Körfez Dershanesi öğrencilerinin YGS başarısı


KÜTAHYA (CİHAN)- Simav'da, Körfez Dershanesi öğrencisi Emre Berk Erkip, 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS) Simav birincisi ve Türkiye 3 bin 17'ncisi oldu.

İlçede Körfez Dershanesi öğrencileri Emre Berk Erkip Simav ilçe birinciliğini, Alperen Burucu ikinciliği, Abdurrahman Bayram üçüncülüğü, Negihan Ergenç dördüncülüğü, Mehmet Emin Köktürk beşinciliği, Emre Okumuş altıncılığı elde etti. YGS'deki başarının tesadüf olmadığını, özverili çalışan ekibiyle başarıyı elde ettiklerini belirten Simav Körfez Dershanesi Müdürü Şerif Ece, "Bu başarıda eğitim teknolojileriyle çağı yakalayarak öğrencilere sunduğumuz akıllı defter, akıllı tahta, randevulu konu anlatımının önemli etkileri oldu. İlk 10 binde 6 öğrencimiz bulunuyor ve bu öğrencilerimiz aynı zaman Simav'ın ilk altı öğrencisi oluyor." şeklinde konuştu.

Öğrencilere sadece dersleri ile değil her türlü sosyal etkinlikler ve kültürel değerler ile de birlikte olduklarını belirten müdür Ece, "Öğrencilerimizle her gün beraber olduk ve Simav'a yakışan iyi bir derece ile neler yapabiliriz diye konuştuk. Simav daha önceki yıllarda Türkiye dereceleri çıkarmış bir ilçe ve bunu tekrar nasıl yapabiliriz diye öğretmenlerimizle, velilerimizle ve öğrencilerimiz görüştük. İlçe dereceleri dershanemizden, ama bizler hep daha iyi dereceler için çalıştık. İlçe birincilikleri yanında öğrencilerimiz genelinde de çok güzel sonuçlar aldık. Emeği geçen tüm öğretmenlerimizi kutluyor, öğrencilerimize LYS'de başarılar diliyorum." dedi.

Geçen yıl birçok öğrenciyi üniversiteye yerleştirdiklerini belirten dershane rehberlik öğretmeni Yasin Yüksel, "Her sene Körfez Dershanesi öğrencileri çok iyi bölümlere yerleşiyor. Körfez Dershanesi güvenli bir limandır. Öğrencilerimizin her türlü dertleri ile dertleniyoruz. Bu başarılar bizleri çok mutlu etti." diye konuştu.

Simav birincisi olan Emre Berk Erkip, 'çok çalışmak değil düzenli çalışmak' sözünün her zaman geçerli olduğunu, ancak kendisinin dersi derste halletmek gibi bir alışkanlığı benimsediğini anlattı. Erkip, başarısıyla ilgili şunları söyledi: "Hiçbir zaman sabahlara kadar ders çalışmak gibi bir derdim olmadı. Dersi derste hallettikten sonra evde de ders tekrarı yapmakla yetindim. Elde ettiğim başarıda dershanenin çok büyük bir rolü olduğunu söyleyebilirim. Tıp fakültesini düşünüyorum. Ayrıca dershane ve okul öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum."

Maratonun bitmediğini belirten Simav dördüncüsü, Körfez Dershanesi hafta içi öğrencilerinden Negihan Ergenç ise "YGS sınavından hemen sonra daha iyi bir başarı için öğretmenlerimizle beraber şimdiden çalışmaya başladık. Dershanemizin uyguladığı programlarla ve iyi bir çalışmayla güzel dereceler elde edileceğini düşünüyorum. Benim amacım tıp fakültesi ve bunun için şimdiden düzenli bir şekilde çalışmaya başladım." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Simav Körfez Dershanesi öğrencilerinin YGS başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER