Şimdi de Belçika! Asker sokağa indi

Belçika hükümeti, Paris'te geçen hafta düzenlenen saldırıların bir benzerinin ülkede gerçekleştirileceği istihbaratı üzerine Brüksel bölgesinde terör alarmını en yüksek seviyeye yükseltti.

Şimdi de Belçika! Asker sokağa indi

Belçika Başbakanı Charles Michel, konuyla ilgili ellerinde somut bilgiler olduğunu ifade etti. Michel, birden fazla saldırganın, tıpkı Paris'te yapıldığı gibi, farklı mekanlarda silahlı ve bombalı düzenleyeceklerinden endişe ettiklerini belirtti. Michel, "Halka paniğe teslim olmamalarını ve soğukkanlı olmalarını tavsiye ediyoruz. Gerekli önlemleri almış bulunmaktayız." dedi.

İçişleri Bakanı Jan Jambon da durumu 'ciddi ama kontrol altında' diye özetledi. Terör seviyesinin artırılmasının ardından Brüksel'de metro seferleri durduruldu. Ağır silahlı polis ve askerler şehirde devriye gezmeye başladı.

Paris'te 130 kişinin katledildiği saldırıları planlayan teröristlerden birinin Belçika'da firari olduğu ve yeni bir saldırı peşinde olabileceği iddia ediliyor.

Terör uyarısı kapsamında sokağa çıkmama tavsiyesi yapılmadı fakat kalabalık oluşturulmaması istendi. Belçika Futbol Federasyonu ise hükümetin süper lig maçlarını ertelemeleri tavsiyesine rağmen karşılaşmaların planlandığı gibi oynanacağını açıkladı.
<< Önceki Haber Şimdi de Belçika! Asker sokağa indi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER