Şimdi de Putin'e teklif etti: Kabil Havaalanı'nı biz işletelim
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ağustos 21 2021
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Türkiye’nin Kabil Havaalanı’nın güvenliği ve işletilmesi sorumluluğunu, uygun şartların oluşması halinde gelecekte de devam ettirebileceğini söyledi.
Erdoğan, Putin'le telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirecek adımlar ve Afganistan'daki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.
Açıklamaya göre Erdoğan Putin'e Kabil Havaalanı işletmesini istediklerini tekrar etti.
"Türkiye, Kabil Havaalanı'nın güvenliği ve işletilmesi sorumluluğunu devam ettirebilir"
Afganistan'daki gelişmelere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabil Havaalanı'nın güvenliği ve işletilmesi sorumluluğunu, uygun şartların oluşması halinde gelecekte de devam ettirebileceklerini; Türkiye'nin sürdüreceği bu sorumluluğun, başta uluslararası kamuoyu ve Afgan halkı olmak üzere tüm tarafların endişelerinin giderilmesine katkı sunacağını dile getirdi.
Erdoğan ayrıca Taliban'ın verdiği ılımlı mesajları şimdilik müspet karşıladıklarını ancak Taliban'ın sözlerinin değil eylemlerinin önümüzdeki sürecin şekillenmesini sağlayacağını belirtti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti2.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı3.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”4.Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süleyman’ıdır”5.Japonya'da facia! 50 araç birbirine girdi: Ölü ve yaralılar var

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası g...

İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu tes...

AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ı...

Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süle...

Japonya'da facia! 50 araç birbirine girdi: Ölü ve ...


