Şimdi ne olacak?: Putin Rus tescilli Korona aşısını vurdurmadı!

Rusya'nın yüzde 95 etkili olduğunu duyurduğu "Sputnik V" isimli yeni tip Koronavirüs (Covid-19) aşısının Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yapılmayacağı açıklandı.

SHABER3.COM

Rus haber ajanslarının günlük olarak bültenini yayınladığı ve yüzde 95 oranında başarılı olduğunu iddia ettiği Sputnik V aşısıyla ilgili ilginç bir bilgi geldi. 
Kremlin Sarayı, Rusya'da geliştirilen ve yüzde 95 etkili olduğu açıklanan "Sputnik V" aşısının Devlet Başkanı Putin'e "şimdilik" yapılmayacağını açıkladı.

Rusya tarafından geliştirilen "Sputnik V" koronavirüs aşısı adayının, deneme verilerinin 2'nci ara analizine göre yüzde 95 etkili olduğunu açıklandı. 

Gözler de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkesinin "güvenli" olduğunu duyurduğu aşıyı yaptırıp yaptırmadığına çevrildi.

KIZINA YAPTIRDIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Rus lider, ilk açıklanan "Sputnik V" aşısının kızı üzerinde denendiğini belirtmişti. Putin bu duruma değinerek, kızının sağlığının gayet iyi olduğunu ve normal hayatına devam ettiğini söyleyerek, "Her şey yolunda. Daha biraz önce onunla telefonda konuştum. Kızımın kanında virüse karşı antikor oluştu." ifadelerini kullanmıştı.

Kremlin, Rusya'da ön saflarda mücadele veren bazı sağlık çalışanlarına, öğretmenlere ve birkaç üst düzey yetkiliye klinik denemeler dışında verilmiş olmasına rağmen, Putin'in henüz denemelerin son safhasını bitirmemiş bir aşıyı yaptıramayacağını bildirdi.

"DEVLET BAŞKANI ONAYLANMAMIŞ AŞIYI KULLANAMAZ"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov gazetecilerle yaptığı telefon görüşmesinde, "Devlet Başkanı onaylanmamış bir aşıyı kullanamaz. Toplu aşılama henüz başlamadı. Dahası tabii ki devletin lideri aşılamada gönüllü olarak yer alamaz. Bu şu an imkânsız." ifadelerini kullandı. 

Peskov ayrıca, denemelerin yakında tamamlanması gerektiğini ve Putin'in "gerekli görürse" aşıyı yaptırıp yaptırmama konusunda halkı bilgilendireceğini söyledi.

CNN: TESCİLLİ DEMİŞLERDİ

CNN televizyonu, Putin'in Sputnik V aşısının "dünyanın ilk tescilli Covid-19 aşısı" olduğunu ve kendi kızının da bu aşıyı yaptırdığını söylemesinin üzerinden aylar geçtiğini, ancak Rus liderin aşı olmadığını, Peskov'un "onaylanmış" ve "tescillenmiş" ifadeleri arasında ne gibi bir farklılık olduğuna açıklık getirmediğini belirtti.

<< Önceki Haber Şimdi ne olacak?: Putin Rus tescilli Korona aşısını... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER