Sinan Ateş cinayeti dosyasında MHP'li milletvekili 'şüphesi'

Sincan Cezaevi'nde içerisinde Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Sinan Ateş cinayeti davasının dosyasında çarpıcı bir görüntü yer aldı. Dosyaya konulan belgelerde; iddianamede Serdar Öktem'in kullandığı belirtilen araca Bolu MHP Milletvekili İsmail Akgül'ün babasına ait araca eşlik ettiği görünüyor.
DW'den Alican Uludağ'ın haberine göre, Belgelere göre, cinayetin tetikçisi Eray Özyağcı cinayetin ardından Ankara'da eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve Ülkü Ocakları Yöneticisi Emre Yüksel tarafından 30 Aralık 2022 Cuma günü akşamı alınarak İstanbul'a doğru yola çıktı. Yapılan incelemede Yüksel'in kullandığı 06AT5021 plakalı Audi marka aracın Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın üzerine kayıtlı olduğu anlaşıldı. PTS kayıtlarına göre, Audi marka araç 30 Aralık saat 22.25'te Bolu'ya giriş yaptı. Burada "Çorbacı Mülayim" adlı lokantaya giden ikili, daha sonra "Bolu Highway Outlet" isimli dinlenme tesislerinde yakıt aldı, markete girdi. Demirbaş ve Yüksel, aynı araçla daha sonra 23.27'de Bolu'dan çıkış yaptı.
Soruşturma sürecinde şüphelilerin bu sırada tetikçiyi geçici olarak Bolu'ya bıraktığı değerlendiriliyordu.
Yüksel ve Demirbaş'ın Bolu'dan ayrıldıktan sonraMHP'li Avukat Serdar Öktem, yine Ülkü Ocakları'nın kullanımında olan 06 DB 7018 plaka sayılı araç ile 31 Aralık 2022 tarihinde saat 00:41'de Bolu'da Highway Alışveriş Merkezi'nde görüntülendi. Saat 01:26'da ise Serdar Öktem'in kullandığı araç daha sonra Bolu merkeze seyretti. Öktem, 31 Aralık 2022'de saat 10.45'te Bolu'da Karacaağaç Yaylası'na gitti. Kameralara takılan görüntülere göre 26 dakika sonra saat 11.11'de de dönüş yaptı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

Kemal Gülen
Esra Büyükcombak

Numan Yılmaz

Prof. Dr.








