Sinan Oğan cevapladı: Erdoğan'dan makam talebi oldu mu?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 26 2023
Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının ardından tepkilerin odağı haline gelen Sinan Oğan 'makam' talebine yönelik tartışmalarla ilgili konuştu. Oğan, "Pazarlık olmadı, ilkeler çerçevesinde buluştuk" yanıtını verdi.
Dağılan ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Oğan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, AKP'li Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini bildiğini söyledi.
"HAKARET EDENLERE DAVA AÇACAĞIM"
Oğan, Erdoğan'ı desteklemesinin ardından kendisine yöneltilen eleştirilere dair şunları söyledi:
"Türkiye'deki bu linç kültürünü mutlaka tedavi ettirmemiz gerekiyor. Bu linç kültürünü çok tehlikeli buluyorum. Eleştirilere değil, ama hakaret edenlere dava açacağım."
"YAVAŞ ADAY OLSAYDI, ADAY OLMAYACAKTIM!"
Oğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 'Kemal Kılıçdaroğlu'ndan makam talebi' olduğu yönündeki açıklamasına ise, şöyle yanıt verdi:
"Sayın Yavaş benim dostumdur. Bu seçim sürecinde de kamuoyuna deklare ettiğim fikirlerim vardı. Eğer Yavaş aday olsaydı, ben aday olmayacaktım. Eğer bir Türk milliyetçisi aday olsaydı, ben aday olmayacaktım. Ben 3 sene önce 'Bir Türk milliyetçisi aday olursa ben aday olmayacağım' dedim. Ve Türk milliyetçilerini adaysız bıraktılar. Ben 3 yıldır bu yönde çalışmalarımı sürdürüyorum. Sinan Oğan gönüllüleri bizim 3 yıldır ne yaptığımızı gayet iyi biliyor. 3 sene boyunca toplantılar yaptım. Orada bunları anlatmıştım, Siyasetin merkezine Türk milliyetçilerini oturtmalıyız ve HDP'yi Türk siyasetinin merkezinden uzaklaştırmalıyız. Biz bunları başardık.
"KILIÇDAROĞLU İLE BİR TELEFON GÖRÜŞMEM OLDU"
Sayın Yavaş aday olmadı, Kılıçdaroğlu oldu. Daha doğrusu adaylığını diretti ve herkese kabul ettirdi. Kılıçdaroğlu ile oturduğumuzda çok şey konuşuldu. Ben 'Tabanınızı nasıl ikna edeceksiniz? Parlamentonda ağırlığınız yok' dedim. Ben bir Kılıçdaroğlu bir de Davutoğlu ile gö
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları2.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar3.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi4.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı5.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ








