Singapur Başbakanı'ndan partili milletvekillerine yolsuzluk uyarısı


Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, partisinin miletvekillerine, başta yolsuzluk konusu olmak üzere bir kısım uyarı ve tavsiyeler içeren birer mektup gönderdi. Onurlu olmanın kuralları başlığıyla gönderilen 8 sayfalık mektupta, 'Halk Hareketi Partisi'nin temiz ve dürüst bir iktidar olarak yer eden itibarının korunması gerektiğine' dikkat çekildi.

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong "Bizler halkın hizmetçisiyiz, efendisi değiliz." diyerek, genel seçimlerde elde edilen yüzde 70'lik seçim zaferi sonrası, daha mütevazı olunması uyarısında bulundu. Singapur halkının kaygı duyduğu sorunları çözebilmek için daha yapılacak çok iş olduğuna vurgu yapan Başbakan Lee, "Seçimden güçlü bir zaferle çıkmamız, gayretlerimizin hedefine ulaştığı ve artık gevşeklik gösterebileceğimiz anlamına gelmemelidir. Herhangi birinizin gösterdiği bir gevşeklik, kibir veya umursamazlık, hem size duyulan güveni hem de partiye ve iktidara duyulan güveni sarsacaktır." ifadelerine yer verdi.

Mektubunda milletvekillerinin, özel yaşantılarıyla siyasi statülerini ayırmaları gerektiğini de vurgulayan Başbakan Lee'nin "Aldığınız hediyelere ve katıldığınız davetlere dikkat etmelisiniz. Arkadaşlarınız ya da müşterileriniz lehine kamu görevlilerini etkilemeye çalışmamalısınız. Şirketlerin idari poziyonlarına talip olmamalısınız." ifadeleri dikkat çekti.

Yolsuzluk Algısı Endeksi'nin 2014 raporuna göre Singapur, dünyada yolsuzluk algısının en az olduğu 7'inci ülke. Yolsuzluğa sıfır tolerans politikasının benimsendiği ülkede, devlet memurlarının 50 doların üzerinde değere sahip olan hediyeleri rapor etme zorunluluğu bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Singapur Başbakanı'ndan partili milletvekillerine yolsuzluk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER