Sınır karakoluna saldırı

Dışişleri sözcüsü Tanju Bilgiç, Hatay sınır karakoluna bugün de saldırı olduğunu ve saldırıya misliyle karşılık verildiğini açıkladı.

Sınır karakoluna saldırı

PYD'nin silahlı kanadı YPG unsurları, geçen hafta muhaliflerin kontrolünde olan ve ÖSO denetimindeki Azez'e birkaç kilometre uzaklıktaki Minnig Havaalanı'nı ele geçirdi. Bu gelişmenin ardından YPG'liler, havaalanı çevresindeki köylerde de denetimi sağladı. Cumartesi ve pazar günü PYD'nin ele geçirdiği bölgelerden Türkiye tarafına ateş açılınca, Kilis sınırındaki Akçabağlar üs bölgesinde konuşlu topçu birlikleri tarafından ateşin geldiği bölgeye Fırtına obüsleriyle karşılık verildi. 

YİNE ATEŞ AÇILDI, YİNE KARŞILIK VERİLDİ 

Bu sabah saatlerinde yine PYD'nin denetimindeki bölgeden Türkiye tarafına ateş açıldı. Suriye tarafından açılan ateş, topçu birliklerinin konuşlu olduğu Akçabağlar ile Demirışık köyleri hedef alındı. Kimsenin yaralanmadığı saldırı sonrası teyakkuz durumundaki birlikler, ateşin açıldığı Minnig Havaalanı ile yakınındaki Şavarikat Köyü'ndeki bazı mevzileri Fırtına obüsleriyle ateş altına alındı. Top atışları nedeniyle yankılanan sesler, duyulduğu Kilis kent merkezinde heyecana yol açtı. Aralıklarla PYD denetimindeki bölgeye top atışları devam ediyor.

DİŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, bu sabah Hatay'da sınır karakoluna saldırıda bulunulduğunu, misli ile karşılık verildiğini açıkladı. Bilgiç, bilgilendirme toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

"TÜRKİYE'YE HERHANGİ BİR SALDIRI OLDUĞUNDA MİSLİ İLE BİZ BU SALDIRILARA KARŞILIK VERİYORUZ"

Bilgiç, "Türkiye'ye herhangi bir saldırı olduğunda misli ile biz bu saldırılara karşılık veriyoruz. PYD'ye yönelik olarak angajman kurallarını işletmemiz PYD'ye bu bölgede her istediğini yapamayacağını da göstermiş oldu. Bu hareketlerin karşılıksız kalmayacağını da bu şekilde görmüş oldular" diye konuştu.

"KİRBY'NİN TÜRKİYE İLE TERÖR ÖRGÜTÜNÜ (PYD) AYNI KEFEYE KOYAN AÇIKLAMALARINI HAYRETLE KARŞILADIK"

PYD ile ilgili açıklamaları nedeniyle ABD'ye de tepki gösteren Bilgiç şu ifadeleri kullandı: "ABD Dışişleri Sözcüsü Kirby'nin müttefiki Türkiye ile bir terör örgütünü (PYD) aynı kefeye koyan açıklamalarını hayretle karşıladık.

TÜRKİYE'NİN PYD'YE YÖNELİK ANGAJMAN KURALLARINI İŞLETMESİ GÖÇ DALGASINA YOL AÇMAZ

Düşüncelerimizi ABD makamlarına bu açıklamanın ardından iletildi. Türkiye'nin PYD'ye yönelik angajman kurallarını işletmesi ve PYD hedeflerine ya da Türkiye'ye saldırıda bulunan hedeflere misli ile karşılık verilmesi hiçbir şekilde bir göç dalgasına yol açmaz. " DHA
<< Önceki Haber Sınır karakoluna saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER