Sınır ötesindeki soydaşları kurtarma tatbikatı yapıldı

Sınır ötesindeki soydaşları kurtarma tatbikatı yapıldı

Kayseri'de gerçekleştirilen askeri tatbikatta, sınır dışında düşman tehdidi altında bulunan soydaşlar, hava indirme ve karadan gerçekleştirilen operasyonla kurtarıldı. Yerli üretim Atak taarruz helikopteri de ilk defa bu tatbikatta görev aldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 1. Komando Tugay Komutanlığı sorumluluğunda gerçekleştirilen Erciyes-2015 Müşterek Tabur Görev Kuvveti Arazi Tatbikatı, Karasazlık bölgesinde başarılı bir şekilde icra edildi. 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin İyidil'in de katıldığı tatbikatta, sınır ötesi operasyonla burada bulunan soydaşlar kurtarıldı. Tatbikatta serbest paraşüt atlayışı, F-16 savaş uçakları tarafından indirme yapılacak sahanın yumuşatılması, hava başı hedeflerinin ele geçirilmesi, uçaktan tanksavar silahı, dağ obüsü, araç ve gerekli askeri teçhizatın havadan indirilmesi, düşman bölgesindeki dost unsurların kara ve havacılık unsurları tarafından tahliyesi ve düşman bölgesinden çıkış canlandırıldı. Ayrıca hava indirme harekatında kullanılan statik ve serbest paraşüt sistemleri ile uçaktan atılan yükün tanıtımı da yapıldı.

Tatbikatın amacının, hava indirmenin imkan ve kabiliyetinin uygulanabilirliğini görmek, birlikler arasında işbirliğinin geliştirilmesi, ateş ve manevranın uygunluğunu sağlamak ve paraşütçü personelin düşman derinliklerinde muharebe kabiliyetini gerçekçi koşullarda test etmek olduğu açıklandı.

ATAK HELİKOPTERİ İLK KEZ TATBİKATTA KULLANILDI

300'ü hava indirme, 500'ü komando olmak üzere toplam 800 askerin katıldığı tatbikatta, 10 yük ve indirme uçağı, 2 adet F-16 savaş uçağı 4 adet genel maksat helikopteri ve 3 adet taarruz helikopteri görev aldı. Tamamen yerli üretim olan 1 adet Atak taarruz helikopteri de ilk defa bir tatbikatta kullanıldı. Vadide teröristlerle girilen çatışmada yerdeki birliklere havadan destek verdi. Atak helikopteri, yaralıların çatışma bölgesinden alınarak taşınmasında da görev aldı. CİHAN
<< Önceki Haber Sınır ötesindeki soydaşları kurtarma tatbikatı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER