"Sınırlarımızı korumaktan âciz olanlar milletvekillerini Akkuyu'ya sokmuyor"



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, sınırları terör örgütü IŞİD'den koruyamayanların milletvekillerini Akkuyu nükleer santral inşaatına sokmadığını ifade etti.

Atıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Akkuyu nükleer santral sahasının Bakanlar Kurulu kararı ile 'özel güvenlik bölgesi' ilan edilerek, bölgeye girişlerin özel izne bağlandığını hatırlattı.
Milletvekilinin bile santral alanına izinsiz giriş yapamadığını anlatan Atıcı, "Kendi toprağımızda yapılanları halk adına takip etmemizi engellemektedir. Geçen hafta perşembe günü Enerji Bakanlığına bir yazı yazarak kendi memleketim olan Mersin'de yapımı planlanan Akkuyu nükleer santral alanına girmek ve Mersin halkı adına incelemeler yapmak üzere izin istedim. İzin istememin ayıbı bir yana bütün uğraşlarıma rağmen, bu izni alamadım." dedi.

Angajman kuralları gereği Rus savaş uçağının düşürülmesi sonrasında iki ülke arasında çıkan krizle, ülkenin enerji arz güvenliği ile beraber tüm güvenliğinin yeniden tartışılır hale geldiğini vurgulayan Atıcı şöyle devam etti: "Olaydan sonra nükleer santral inşaatı devam edip etmeyeceği konusunda farklı açıklamalar yapılmıştır. Bu konu 'Akkuyu'ya Ruslar 3 milyar dolar yatırım yaptı, onlar düşünsün' denilerek hafife alınacak bir konu değildir. Mersin halkı nükleer santral işletmeye alındıktan sonra Rusya ile bir kriz yaşanması durumunda nükleer tesisin halkımızın aleyhinde kullanılabilme ve nükleer kaza (!) riskinden fazlasıyla endişe etmektedir. En başta orada yaşayan Mersin halkı ve tüm Türkiye'nin Akkuyu nükleer santrali alanında neler olup bittiğini bilme hakkı vardır."

Enerji Bakanı'na seslenen Atıcı şunları kaydetti: "Neden korkuyorsunuz? Akkuyu'ya girmemi neden istemiyorsunuz? Orada neler dönüyor? Orada neler gizliyorsunuz? Her şeye rağmen, dün oraya kadar gidip santral bölgesine girmek istedim, AKP'nin talimatıyla içeri alınmadım. Sınırlarımızı IŞİD teröristlerine karşı korumaktan âciz olan hükûmet, milletvekillerini Akkuyu'ya sokmamakta pek mahir görünmektedir. Bedeli ne olursa olsun, bu iğrenç santrali yaptırmayacağız." CİHAN
<< Önceki Haber "Sınırlarımızı korumaktan âciz olanlar milletvekillerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER