Sinop hamsisi İstanbul'da görücüye çıktı


Tanıtım için İstanbul'da etkinlik düzenleyen Sinoplular, kendi hamsilerinin Karadeniz'deki en iyi hamsi olduğunu kanıtlamak için 3,5 ton hamsi dağıttı. Dağıtılan taze hamsilerden almak için İstanbullular uzun kuyruk oluşturdu. Çiğ hamsi yiyerek yarışmada derece yapmak isteyenler renkli görüntüler oluşturdu. Sinopluların 'Karadeniz'in en iyi hamsisi Sinop'tan gelir. Hamsi lezzetini Sinop'ta alır' sözleri dikkat çekti

Zaman zaman iddialara da konu olan hamsinin yöresel lezzeti, bu defa vatandaşlara açık bir organizasyonla görücüye çıktı. Sinop derneklerinin ve Beşiktaş Belediyesi'nin katkısıyla İstanbul'da 2. kez düzenlenen Sinop Hamsi Günleri'nde tonlarca hamsi bedava dağıtıldı. Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ile birlikte dernek temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Sinop'un bölgesel değerleri ve özellikle hamsisinin tanıtıldığı programda bir gün önce İstanbul'a getirilip temizlenen 3 buçuk ton hamsi vatandaşlara dağıtıldı.

'HAMSİ SİNOP'TA YAĞLANIP LEZZETLENİR'

Hamsi dağıtımı için meydanı dolduran binlerce kişi uzun kuyruklar oluşturdu. Organizasyonun amacının Sinop'u tanıtmak olduğunu belirten Beşiktaş Sinoplular Derneği Başkanı ve aynı zamanda Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Örnek, 20 kadının dünden itibaren 3,5 ton hamsiyi temizleyerek yenmeye hazır hale getirdiğini belirterek ilginç bir iddiada bulundu. Örnek, Karadeniz'deki en güzel hamsinin Sinop'ta yakalandığını belirterek "Karadeniz'de tur atan hamsi, en fazla Sinop'ta eğleşir ve orada olgunlaşır. Yağlanıp lezzetini orada alır. İstanbullulara da bunu iki senedir öğretiyoruz. İlgiyi de görüyorsunuz." dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise, Sinopluların İstanbul'da 400 bin nüfusa ulaştığını belirterek hamsi yeme usulü konusunda bilgi verdi. Özellikle Sinop hamsisinin kılçığıyla birlikte yenebileceğini belirten Hazinedar, "Bu boydaki hamsiyi sakın ha ayıklayarak yemeyin. Olduğu gibi ağzınıza atabilirsiniz." dedi.

HAMSİYİ ÇİĞ YEDİLER

Etkinliğin en canlı bölümlerinden birini çiğ hamsi yeme yarışmasının yapıldığı kısım oluşturdu. Biri kadın 8 yarışmacının çiğ hamsileri zamana karşı yemeye çalıştığı yarışmada birinciliği hızıyla öne çıkan Yaşar Karademir kazandı. Geçen sene de aynı yarışmanın birincisi olduğunu belirten Karademir, Sinop'ta bir haftalık tatil kazandı. Yarışmacıların çiğ hamsileri yemeye çalışması ilginç görüntülere sahne oldu.

Programın sonunda 3 buçuk ton hamsinin dağıtımına geçildi. Hem ızgara hem de kızartma olarak vatandaşlara sunulan hamsiler yoğun ilgi gördü. Meydan boyunca uzayan kuyrukta bekleyenler hamsi alabilmek için uzun süre beklemek zorunda kaldı. Dağıtılan hamsilerden almayı başaranlar, konuşmalarda dile getiren iddialara katıldıklarını, hamsinin gerçekten farklı ve güzel bir tadı olduğunu söyledi. Vatandaşlar, bedava balık dağıtımından duydukları memnuniyeti de dile getirerek organizasyonu yapanlara teşekkür etti.



CİHAN
<< Önceki Haber Sinop hamsisi İstanbul'da görücüye çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER