Sırbistan'dan S-400 açıklaması geldi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 6 2019
Paylaş
X Post
Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı ve büyük tartışmalara neden olan S-400 füze savunma sistemiyle ilgili bir iddia da Sırbistan ile ilgili olarak gündeme gelmişti. Sırbistan'dan S-400 füzeleriyle ilgili yeni bir açıklama geldi.
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic, Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi almayı planlamadıklarını söyledi.
sol.org.tr'de yer alan habere göre Vucic, Rusya’nın hava savunma sistemlerini övdüğü açıklamasında S-400’ler için “Benim gördüğüm kadarıyla bu etkileyici bir sistem. Ama satın almayı planlamıyoruz çünkü otoyollar inşa ettiğimiz ve bir dizi diğer projeye yatırım yaptığımız için buna ödeyecek paramız yok” dedi.
Devlet televizyonuna konuşan Vucic, “Bunun gibi bir silahınız varsa kimse size saldıramaz” dediği S-400’lerin bulunduğu yerlerde ABD ve İsrail uçaklarının uçmadıklarını söyledi ve bu duruma Türkiye ve Suriye’yi örnek gösterdi. Vucic, İsrail uçaklarının Golan Tepeleri hariç Suriye’de uçmadıklarını söyledi.
Sırbistan’ın hava savunmasını Pantsir sistemi ve ABD’nin yaptırım listesinde olmayan diğer silahlarla güçlendireceğini de sözlerine ekledi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AYM Başkanı kendi söylediğine inanıyor mu acaba? Anayasa mı kaldı?2.AB'den Türkiye İçişleri Bakanlığı'na: Entegrasyon ortak değerlere dönülmesinden geçiyor!3.Açıklamasıyla tepki çekmişti: Ayaş kaymakamına soruşturma!4.Merz: İran'da ABD'nin bir planı yok tüm ulus aşağılanıyor!5.Kanıt yok! Aziz İhsan Aktaş davası: Gizli tanık skandalı 'duyumlarıma göre ifade verdim'
6.Doku cinayeti: Eski Vali Tuncay Sonel'in tutukluluğunun sürmesine karar verildi7.Ayaş kaymakamı hakkında karar! Görevden alındı, Edirne’ye atandı8.Merkez Bankası Başkanı Karahan’dan, ‘faiz artabilir’ mesajı9.İki cümle edemedi! Avrupa Konseyi'nin insan hakları komiseri sınıfta kaldı!10.Açlık grevindeki bir madenci pazar listesini gözyaşlarıyla gösterdi: Evine 1 kilo domates alamadı

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

AYM Başkanı kendi söylediğine inanıyor mu acaba? A...

AB'den Türkiye İçişleri Bakanlığı'na: Entegrasyon ...

Açıklamasıyla tepki çekmişti: Ayaş kaymakamına sor...

Merz: İran'da ABD'nin bir planı yok tüm ulus aşağı...

Kanıt yok! Aziz İhsan Aktaş davası: Gizli tanık sk...




