Şirketlerini Devretti

17 Aralık yolsuzluk operasyonunun kilit ismi Reza Zarrab ile anılınca; istifa etmek zorunda kalan eski AB Bakanı Egemen Bağış, şirketlerinin devir operasyonunu tamamladı.

Şirketlerini Devretti

Egemen Bağış ile eşi Beyhan Bağış’ın ortak olduğu BNB Hazır Giyim ve Dekorname Dekorasyon adlı şirketleri, hukuksal olarak Anatoli Tasarım bünyesinde birleşti.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Çiğdem Toker’in aktardığı bilgilere göre, Bağış, Anatoli Tasarım’da 1000 TL gibi sembolik sermaye tutarıyla da olsa “ortak” olarak yer alıyor. (Hemen vurgulayalım ki bu yönetimle ilişkili bir ortaklık değil.)

BELGELERLE BAŞVURUN

Bağış’ın ilişkili olduğu ticaret şirketleriyle ilgili bir dizi önemli karar, 6 Nisan 2016 tarihli Ticaret Sicili gazetesinde yayımlandı. Eski bakan, devrettiği iki şirket üzerinden, alacaklılarına birleşmeyi duyurdu. Ellerindeki belgelerle birlikte, üç ay içinde başvurarak alacaklarını teminata bağlayabileceklerini söyledi.

Bağış’ın tüm şirketlerini devrettiği Anatoli Tasarım bu yılın ocak ayında 50 bin TL sermaye ile kuruldu. 6 Nisan tarihli Ticaret Sicili kayıtlarına göre, Anatoli Tasarım, Bağış şirketlerini bünyesine devraldıktan sonra ana sözleşme değişikliğine gitti. 50 bin TL sermayeyle kurulan şirket sermayesi birleşme sonrası 170 bin TL’ye yükseldi.

Kararda, aradaki 120 bin TL değerindeki sermaye tutarının devrolan iki şirketten geldiği belirtildi. 170 bin TL’lik yeni sermayenin dağılımına bakıldığında Egemen Bağış’ın payının 1000 TL ile -eski şirketi BNB’deki gibi- sembolik bir tutarda olduğu görülüyor. Artan sermayenin 99 bin TL’si Beyhan Nilser Bağış, 70 bin TL’si ise çiftin önceki şirketlerdeki ortağı konumundaki ve Anatoli Tasarım’ın da kurucusu olan Amrullah Alevcan’a ait.

OYUNCAK, LOKUM VE HEYKEL

Bağış şirketlerini devralan Anatoli Tasarım’ın “amaç ve konu” bölümü zengin bir çeşitlilik sunuyor. Her türlü hazır giyim ürünleri, metal, ahşap cam, seramik turistik ve hediyelik eşya alım satımın yanı sıra her türlü promosyon ürünleri, promosyon ithalat ve ihracatı diye uzayıp giden listede, dikkat çeken konular da var:

- Her türlü oyuncaklar, her türlü elektronik ve mekanik oyuncak imal etmek, bu amaçla fabrikalar ve tesisler kurmak, fiberglas, ahşap, cam, metal ve diğer malzemeler kullanarak heykeltıraşlık işleri yapmak, çikolata, draje, lokum alım satımı, ithalat ve ihracatını yapmak.

Eski AB Bakanı Bağış, yakın gelecekte şirket faaliyet alanlarında sayılan oyuncak fabrikası, lokum ihracatı ya da Ankara’daki dinozorlardan hatırlayacağımız fiberglas heykeltıraşlık işleriyle meşgul olacak mı, zaman içinde daha iyi görülecektir.
<< Önceki Haber Şirketlerini Devretti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER