'Şırnak'a giden özel harekatçılar uçaktan indirildi' iddiası


Kayseri'den Şırnak'a terörle mücadele için gidecek olan özel harekatçıların yolcu uçağından mühimmatlarının ağır olması nedeniyle Alman pilot tarafından indirildikleri iddia edildi. İddiayı ise gündeme Kayseri'de yayın yapan yerel gazete Deniz Postası gündeme taşıdı.

Kayseri'de yerel gazetenin gündeme taşıdığı iddia dikkat çekti. Gazetenin yaptığı haberdeki iddiaya göre, Şırnak ilinde PKK terör örgütüne karşı mücadele için gidecek olan özel harekatçı polislerin, Türk Hava Yolları'nın Alman pilotunun mühimmat ve silahların ağır olması nedeniyle indirildikleri gündeme taşındı.

Yerel gazetenin iddialarla ilgili gündeme taşıdığı haber şöyle: "Görev değişimi için geçen hafta Cumartesi günü Şırnak'a giden 20 özel harekâtçı polis, Kayseri Erkilet Havaalanı'nda uçağa bindikten kısa bir süre sonra, silah ve mühimmatlarının ağır olduğu gerekçesi ile THY'nin Alman pilotu tarafından uçaktan indirildi. Şırnak'ın Silopi ilçesinde görevli polislerle, görev değişimi için, 22 Ağustos sabahı 08.40'da Şırnak'a gidecek olan özel harekâtçı polisler, bindikleri Kayseri-Sabiha Gökçen–Şırnak seferini yapan TK7293 sefer sayılı THY Anadolu Jet firmasına ait uçağın Alman pilotu tarafından indirildi. Alman uyruklu THY Anadolu Jet pilotu, özel harekâtçılarla birlikte uçağa yüklenen mühimmatların ağır geldiğini belirterek, kargo bölümündeki mühimmatları uçaktan indirdi. Havaalanında bulunan özel harekâtçıların meslektaşları ve hava meydanları yetkililerinin uzun süren çabaları da Alman pilotu ikna etmeye yetmedi.

Alman pilot, kargo bölümündeki yükün uluslararası havacılık kurallarına aykırı olduğunu bildirerek, mühimmatlarla uçmayacağını söyledi. Olay anında şehrin mülki amir ve üst düzey yöneticilerinin, havaalanında Bakan Taner Yıldız'ı yolcu ettiği öğrenildi. Mühimmatsız Şırnak'a gönderilmeyen özel harekâtçılar, uçaktan indirilip havaalanı polis merkezinde bir süre bekletildikten sonra karayolu ile Ankara'ya oradan da başka bir uçakla Şırnak'a gitti.

Alınan bilgiye göre, buna benzer sıkıntıların başka havaalanlarında da yaşanılması üzerine, emniyet yetkilileri bir dizi tedbir aldı. Bundan sonraki nakil işlemlerinde prosedür olarak ilk önce mühimmat gönderilecek, daha sonra polislerin güvenli bir şekilde uçakla ulaşımı sağlanacak." CİHAN
<< Önceki Haber 'Şırnak'a giden özel harekatçılar uçaktan indirildi'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER