Şırnak’ta şehitler için uğurlama töreni

Şırnak Merkez, Cizre ve İdil İlçeleri'nde PKK'lıların saldırıları sonucu şehit olan 2 polis memuru ve 2 asker için 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi.

Şırnak’ta şehitler için uğurlama töreni

Dün Şırnak merkez, Cizre ve İdil İlçeleri'nde PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlar ve roketatarlı saldırıları sonucu şehit olan 2 polis memuru ve 2 asker için 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda cenaze tören düzenlendi. Törene Vali Ali İhsan Su, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehit Mehmet Güngördü'nün eşi Hülya Güngördü, şehitlerin silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Şırnak kent merkezinde dün gece PKK'lı teröristlerin devriye gezen zırhlı polis aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan polis memuru Mehmet Güngördü, Cizre İlçesi'nde PKK'lıların silahlı saldırısı sonucu şehit olan özel harekat polisi Osman Yurt ile Er Vedat Dolançay ile İdil İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin Yüzsüren Karakolu'na yaptıkları saldırıda şehit olan Er Arif Subaşoğlu'nun Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na getirilerek katafalka konuldu. Törende, şehitlerin özgeçmişi okunarak, dua edildi.

Mehmet Güngördü'nün eşi Hülya Güngördü, şehidin naşına sarılarak, fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Şehitlerin naaşlarını silah arkadaşları tarafından salavatlar getirilerek helikopter pistine kadar omuzlarında taşıdı.

Daha sonra şehitlerin cenazeleri helikopter ile Şerafettin Elçi Havalimanı'na gönderildi. Şehit polis Osman Yurt Sivas'a, şehit Er Vadet Dolançay Van'a, şehit Er Arif Subaşoğlu Kocaeli'ne, şehit polis Mehmet Güngördü'nün cenazesi ise Kayseri'ye gönderildi.

<< Önceki Haber Şırnak’ta şehitler için uğurlama töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER