Şırnak'ta 9 asker şehit

Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen bombanın askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesiyle beş asker şehit oldu, sekiz asker de yaralandı. Beytüşşebab ilçesinde de Gümrük Kapısı'na giden araçlara yapılan saldırıda dört asker şehit oldu ve 9 asker yaralandı.

Şırnak'ta 9 asker şehit

İlk olay, Şırnak’ın Uludere ilçesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen ilk bilgilere göre, teröristlerin yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcı, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada, beş asker şehit olurken, sekiz asker yaralandı. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik güçleri sevk edildi. Şehit ve yaralılar, ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Bazı yaralıların durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

BEYTÜŞŞEBAP’TA DÖRT ŞEHİT

Türkiye Uludere’den gelen haberini şokunu atlatamadan bir haber de Beytüşşebap’tan geldi. Genelkurmay Başkanlığı Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ; Şırnak Beytüşşebap bölgesinde bulunan HABUR-2 Gümrük Kapısı’na giden araçlara yapılan saldırıda 4 askerin şehit olduğu ve 9 askerin de yaralandığı belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, Şırnak Beytüşşebap’taki saldırı ile ilgili açıklama yaptı.  Şırnak Beytüşşebap bölgesinde bulunan HABUR-2 Gümrük Kapısı’na bu sabah 07.30 sıralarında görevine giden araçlara önceden yola yerleştirilmiş  el yapımı patlayıcı ve Kuzey Irak tarafından roketatarlar da dahil olmak üzere uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği belirtildi. Ateş açılması sonucu alınan bilgilere göre  üç asker şehit olduğu, 10 asker yaralandığı ve yaralılar hastaneye sevk edildiği belirtildi. Daha sonra yaralı askerlerden birinin daha şehit olmasıyla bu sayı 4'e çıktı. Bölgeye birlikler sevk edilirken operasyonun sürdüğü belirtildi.

DÜN DE İKİ ASKER ŞEHİT OLDU DOKUZ ASKER YARALANDI

Dün de Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde arama tarama faaliyeti yürüten askerlere terör örgütü PKK tarafından saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada iki asker şehit oldu iki asker yaralandı. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ise askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonrasında yedi asker yaralandı.
<< Önceki Haber Şırnak'ta 9 asker şehit Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER