2 şehidin baba ocağına ateş düştü

Şırnak'ta, barikat ve hendeklerin kaldırılması ve il merkezinde bulunan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon devam ederken, bugün Yeşilyurt mahallesinde çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu.Öte yandan Mardin Nusaybin'de de güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1 polis şehit oldu, 7 güvenlik görevlisi yaralandı.Gelen acı haberle şehit sayısı 2'ye yükseldi.

2 şehidin baba ocağına ateş düştü

Sokağa çıkma yasağı uygulanan şehir merkezinde PKK'lıların yakalanması, hendeklerin kapatılıp barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası 14 Mart'ta başlatılan 'Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu' sürüyor. 

Bugün sabah saatlerinde teröristlerin güvenlik güçlerine ateş açmasıyla çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle, henüz kimliği açıklanmayan 1 asker şehit düştü.

Şırnak'ta devam eden operasyonda dün de 13 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, ölü ele geçen terörist sayısı 28'e çıktı. 

OPERASYON SÜRÜYOR

Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilerek 14 Mart'ta başlatılan operasyon devam ederken, PKK'lıların bulunduğu noktalara top atışları da yapılıyor. Kışladan çıkarak hakim tepelere konuşlanan tanklardan Dicle, Yeni, Yeşilyurt ve Gazipaşa mahallelerinde belirlenen PKK hedeflerine bugün de atışlar yapıldı. 

Teröristlerin güvenlik güçlerinin mahallelere girişini engellemek için oluşturduğu barikatlar da top atışlarıyla kaldırılırken, tuzaklanan el yapımı patlayıcılar da tek tek imha ediliyor.

NUSAYBİN'DE ÇATIŞMA: 1 POLİS ŞEHİT 7 YARALI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1 polis şehit oldu, 7 güvenlik görevlisi yaralandı. Nusaybin'de 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile birlikte başlayan operasyon sürüyor. İlçede Dicle ve Fırat mahallelerinde yoğunlaştırılan operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 1 polis şehit oldu, 7 polis yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla kaldırıldıkları İlçe Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.İlçede operasyon sürüyor.


BURSA'YA ŞEHİT ACISI DÜŞTÜ

ŞIRNAK'ta güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Cemil Turan'ın Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde oturan baba ocağına ateş düştü. 



Şırnak’ta barikat ve hendeklerin kaldırılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon kapsamında Yeşilyurt Mahallesi'nde çıkan çatışmada 36 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan şehit oldu. Bingöl’den geçici görevle Şırnak'a giden Turan'ın Karacabey İlçesi'ne bağlı Bayramdere köyünde oturan anne Ümmühan ve baba Kadir Turan, acı haberi Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ve İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erdal Özköroğlu verdi. Çocuklarının şehit olduğu haberiyle fenalık geçiren Turan çiftini yetkililer ve yakınları teselli etmeye çalıştı. Eve Türk bayraklarının asılmasının ardından haberi duyan akraba ve komşuları acılı aileye taziya ziyaretinde bulundu. 




Evli ve 3 çocuk babası olan şehit Uzman Çavuş Cemil Turan'ın görev yaptığı Bingöl'den iki ay önce geçici görevlendirmeyle Şırnak'ta gittiği öğrenildi. 15 yıllık asker olan Şehit Turan'ın cenazesinin salı günü öğle namazından sonra Bayramdere mezarlığına toprağa verileleceği belirtildi.


ÇORUM'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

ŞIRNAK'ta terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen Özel Harekat Polisi 28 yaşındaki Emre Beker'in memleketi Çorum'daki baba evine acı haber ulaştı. 

Şırnak'ta PKK terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında şehit düşen evli ve 1 çocuk babası olan Özel Harekat Polisi Emre Beker'in şehadet haberi, memleketi Çorum'daki ailesine emniyet yetkilileri tarafından verildi. Baba Uğur Eker’in evine giden yetkililer, ailenin merkeze bağlı Ovasaray Köyü'nde akraba ziyaretine gittiklerini öğrendi. Bunun üzerine köye giden yetkililer,anne Urkiye ve baba Uğur Eker çiftine oğullarının şehadet haberini verdi. Acı haberi alınca fenalık geçiren aile bireylerine 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. 



Eker ailesi daha sonra Çorum’daki evlerine getirildi. Şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve vatandaşlar da acı haber üzerine eve taziyeye geldi. Şehit Emre Beker'in, 6 yıllık polis memuru olduğu öğrenildi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığı ve bir süre önce geçici görevle Şırnak'a gittiği belirtilen şehit Beker'in, Kahramanmaraş'ta bulunan eşi ve 4 yaşındaki oğlu Emir'i Çorum'daki ailesinin yanına gönderdiği öğrenildi. 



Baba Uğur Beker’in Çorum merkezdeki bir camide imamlık yaptığı, şehidin bir kız kardeşi bulunduğu belirtildi. Şehit Beker'in naaşının yarın Şırnak'taki törenin ardından uçakla Merzifon Havaalanı'na, buradan da karayoluyla merkeze bağlı Boğabağı Köyü'ne getirilerek, ikindi namazının ardından toprağa verileceği ifade edildi.

<< Önceki Haber 2 şehidin baba ocağına ateş düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER