Şırnak'tan acı haber!

ŞIRNAK'ta devam eden operasyonlar sırasında bugün PKK'lı teröristlerce yaralanan bir asker, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Şırnak'tan acı haber!

14 Mart tarihinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte, polis ve jandarma özel harekat timlerinin ortak yürüttüğü, Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu devam ediyor. Bugün operasyonların sürdüğü İsmetpaşa Mahallesi'nde çıkan çatışmada, PKK'lı teröristin keskin nişancı tüfeğiyle açtığı ateş sonucu ağır yaralanan bir asker, silah arkadaşları tarafından olay yerine çağrılan zırhlı ambulansla Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayan asker, şehit oldu. Öte yandan İsmetpaşa Mahallesi'nde bulunan barikat ve çukurların büyük bir bölümünün temizlenmesiyle polis ve askerler de mahallelere girmeye başladı. Güvenlik güçlerinin mahallelere girmeye başlamasıyla birlikte sokaklardan da silah sesleri duyuluyor.



Zonguldaklı şehidin ailesine acı haber ulaştı

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce açılan ateş sonucu ağır yaralanarak kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesi'nde şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Burak Saraçlı'nın acı haberi Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'ndeki baba evine ulaştı.

Şehidin Gökçebey ilçesi Hacı Musa Köyü'ndeki ailesine acı haberi İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, Gökçebey Kaymakamı Serkan Keçeli bildirdi. Acılı aile komutanlarla birlikte Gökçebey ilçe merkezindeki diğer evlerine götürüldü. Baba Kamil Saraçlı ilçe merkezindeki evlerinde taziyeleri kabul etti.

ANNE SARAÇLI'YI KADIN POLİS VE ASKERLER TESELLİ ETTİ
Anne Fatma Saraçlı ise "Oğlum gitti, nasıl ayrılacağız biz ondan" diyerek ağıt yaktı. Gözyaşlarına boğulan anne Saraçlı'yı kadın polisler, kadın astsubaylar ve sağlık görevlileri teselli etmeye çalıştı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş'un yakınları eve Türk Bayrağı astı. Şehidin 26 yaşındaki ağabeyi Fatih Saraçlı da evin önünde sinir krizi geçirdi.

EVLİLİK HAZIRLIĞI YAPIYORDU
Oğlunun 3 yıldır uzman çavuş olduğunu ve evlilik hazırlıkları yaptığını söyleyen baba Kamil Saraçlı, konuşmasına şöyle devam etti:
"Oğlum Şırnak'ta görev yapıyordu. En son dün akşam görüştük. Merkeze 2 gün önce inmişti. Üst bölgede rahatı iyiydi. Şehir merkezinin karışık olduğunu söylüyordu. Evlilik hazırlıkları yapıyordu. Nişanlı değildi ama kız arkadaşı vardı. Evlilik hazırlığı yapıyorlardı."

<< Önceki Haber Şırnak'tan acı haber! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER