Sırp taraftar cinayetinde savcı 'tahrik var' dedi


Galatasaray Liv Hospital - Kızılyıldız arasındaki basketbol maçı öncesi çıkan olaylarda bıçaklanarak öldürülen Sırp taraftar Marko Ivkoviç davasında savcı mütalaa verdi. Savcı, tutuklu sanık Kadri Aktaş'ın kendisini darp eden maktulü bıçakladığı gerekçesiyle 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan 18 yıl cezalandırılmasını istedi.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya ölen Marko Ivkoviç'in ablası Bojana Jankelic ve eşi ile Sırbistan'ın İstanbul Başkonsolosu Sandra Vujinovic katıldı.

Cumhuriyet savcısı verdiği mütalaada, dosyada yer alan CD içerisindeki görüntülerde Marko Ivkoviç ile sanık Kadri Aktaş'ın aynı karede bulundukları ve sanığın elinde bir cisim bulunduğuna dair tespitlerin yapıldığını, hazırlık ile sorgu aşamasında sanığın kendisine yönelik gerçekleşen yumruklu eylem nedeniyle elindeki bıçağı kendisine yumrukla vuran şahsa salladığı ve maktule ait kanın sanığın kıyafetinde bulunduğunun anlaşıldığını belirtti.

Savcı, dosya kapsamındaki delillerin içeriğine göre sanık Kadri Aktaş'ın bıçakla kavgaya katıldığı ve kendisini darp eden maktule yönelik olarak elde edilemeyen bıçağı kullanmak suretiyle haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını ve tutukluluk halinin devamını istedi. Diğer sanıklar Çağatay Hız, Yusuf Velioğlu, Atakan Bodan, Gökhan Yıldız, Volkan Sarı ve Serhan Yücel Aydoğmuş hakkında sanık Kadri Aktaş'ın eylemine iştirak ettikleri nedeniyle dava açıldığını hatırlatan savcı, somut delil bulunmadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Kadri Aktaş'ın tutukluluğunun devamına karar vererek tarafların son savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Sırp taraftar cinayetinde savcı 'tahrik var' dedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER