Sirte kırmızı çizgimiz
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Haziran 20 2020
Mısır Cumhurbaşkanı Abdelfettah el Sisi, Türkiye'nin desteklediği Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin Sirte'ye harekât düzenlemesi durumunda Mısır'ın doğrudan çatışmaya girebileceğini söyledi.
Mısır Cumhurbaşkanı Abdelfettah el Sisi, Libya'nın kuzeyinde Sirte şehrine harekât düzenlemesi durumunda doğrudan iç savaşa müdahil olacaklarını kaydetti. Sisi, "Sirte bizim için kırmızı çizgi." dedi.
Ülkesinin istikrarını sağlamak ve batı sınırlarını korumak için Libya'ya askeri müdahalede bulunabileceğini dile getiren Sisi, televizyonda canlı yayınlanan konuşmasında, ülkelerini savunmaları için Mısır'ın Libyalı kabilelere silah ve eğitim desteği vermeye hazır olduğunu da kaydetti.
SİSİ: KAHİRE'NİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ AŞILIRSA...
Euronews'in haberine göre, Libya sınırındaki Sidi Barrani Askeri Üssü'nde konuşan Sisi, eski devlet başkanı Muammer Kaddafi'nin doğum yeri olan stratejik öneme sahip Sirte şehrine ve Jufra Hava Üssü'ne saldırılmasının Kahire'nin "kırmızı çizgilerini aşmak" anlamına geleceğini belirtti.
Sisi, Sirte'ye olası bir harekât girişiminin doğrudan Mısır'ın askeri müdahalesine sebep olacağı tehdidinde bulundu.
Mısır liderinin bu açıklamalarının Türkiye'nin destek verdiği Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükûmeti (UMH) güçlerinin başşehrin 450 kilometre doğusundaki Sirte şehrini ablukaya aldığı bir zamana gelmesi dikkati çekti.
Mısır yönetimi, Libya'daki iç savaşta ülkenin doğusunda konuşlu General Halife Hafter'e bağlı güçlere destek veriyor.
Ancak Türkiye destekli UMH güçleri, son haftalarda Mısır destekli Hafter güçleri karşısında kazanımlar elde etti.
LİBYA'NIN ENERJİ İHRAÇ MERKEZLERİNDEN
Trablus ve Bingazi arasında kalan Sirte, Akdeniz kıyısında Libya'nın enerji ihraç merkezlerinden birisi olarak öne çıkıyor. Sirte, 6 Ocak 2020'den bu yana Hafter güçlerinin kontrolünde.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.KHK'lı Barış akademisyeni Cavidan Soykan görevine iade edildi2.Erdoğan'ı bile kıskandıran 3 kamu işçisi: Maaşları Erdoğan'ın maaşını ikiye katlıyor3.Trump’tan ‘Venezuela’ya ikinci saldırı çıkışı4.Cezaevinde Veyis Ateş ile karşılaşan Mehmet Akif Ersoy ne yaptı?5.9 eyalette kırmızı alarm verildi! Almanya'da son 15 yılın en sert kışı yaşanıyor...
6.Suriye'de sıcak saatler: SDG-YPG tahliyeyi reddetti, çatışmalar şiddetleniyor7.Yasadışı bahis baronu, 'Ersan Şen pişmanlığını' anlattı8.İran'da protestolar büyüyor: Binlerce kişi sokakta, 'Pehlevi dönecek' sloganları atıldı9.'AKP gaz'ı fos çıktı: Doğalgaz fiyatı dünyada yüzde 10, Türkiye'de yüzde 162 arttı10.ABD el koymuştu: Tanker Rus bayraklı, mürettebat Ukraynalı, kaptan Gürcistanlı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

KHK'lı Barış akademisyeni Cavidan Soykan görevine ...

Erdoğan'ı bile kıskandıran 3 kamu işçisi: Maaşları...

Trump’tan ‘Venezuela’ya ikinci saldırı çıkışı

Cezaevinde Veyis Ateş ile karşılaşan Mehmet Akif E...

9 eyalette kırmızı alarm verildi! Almanya'da son 1...


