Sisi, bir yılda ikinci kez CIA başkanını kabul etti


Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El-Sisi, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı John Brennan ile bir yıl içinde ikinci kez görüştü.

Sisi ve Brennan, başkent Kahire'deki İttihadiye Sarayı'nda bir yıl içinde ikinci kez bir araya geldi. Mısır Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Ala Yusuf, görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeler ile terörle mücadele konusunun ele alındığını belirtti. Toplantılarda, Mısır İstihbarat Servisi Başkanı Halid Fevzi, CIA Başkanı John Brennan'ın özel müsteşarı Theodore Singer ve ABD'nin Kahire Büyükelçisi Robert Stephen Beecroft'un da hazır bulunduğu ifade edildi.

Devlet Başkanı Sisi ile Brennan'ın arasındaki görüşmede; stratejik ilişkiler, terörle mücadele ve iki ülke halkına hizmet edecek siyasi ve ticari faaliyetlerin geliştirilmesinin önemine vurgu yapıldığı aktarıldı. Ayrıca Libya'da yaşanan iç kargaşanın da özel ele alındığı görüşmede, "Libya-Mısır şeridinde bir sınır hattı oluşturulabilir mi?" konusunun gündeme geldiği de belirtildi.

Öte yandan Mısır basını görüşmede, yaklaşan 25 Ocak'taki 'Tahriri Devrimi' yıldönümü ve geçen hafta 12 Mısır İstihbarat Teşkilatı başkan yardımcısının görevden alınması gibi konuların da konuşulduğunu ileri sürdü.

Ayrıca Sisi-Brennan görüşmesi dün gece Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK), İran'ın, BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi ve Almanya'dan oluşan P5+1 ülkeleriyle imzaladığı nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirdiğini açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekti. CIA Başkanı Brennan'ın, Tahran'la ilişkileri en alt seviyede olan Kahire'ye, İran'a karşı yeni ve olumlu bir konum belirlemesi gerektiği tavsiyesinde bulunduğu da iddia edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Sisi, bir yılda ikinci kez CIA başkanını kabul etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER