Şişli'de öğrencilere polis müdahalesi: En az 87 kişi gözaltında
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mart 28 2025
İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin Beyazıt'ta başlayan eylemleri abluka altında Şişli Cevahir AVM'de devam etti. Polis Cevahir AVM önünde öğrencilere müdahalede bulundu. Yapılan müdahalede avukatların da olduğu en az 87 kişi gözaltına alındı.
Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasıyla başlayan sokak eylemleri, İstanbul Üniversiteler Koordinasyonu’nun (İÜK) düzenlediği yürüyüşle dokuzuncu gününde de devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi gibi okulların öğrencilerinin oluşturduğu koordinasyonun çağrısıyla öğrenciler Cevahir AVM’nin önünde toplandı. Binlerce öğrencinin yer aldığı meydanda, “Polis simit sat onurlu yaşa, "Terörist değiliz, öğrenciyiz biz" ,"Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları atıldı. Öğrenciler çevre metro duraklarından ellerinde “Hükümet istifa", "Hak hukuk adalet", "Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet", "Kadınlar ölürken neredeydiniz?" dövizleriyle alana yürüdü. Protesto çağrısının üzerine polis çevik kuvvet ve TOMA’lar ile alanda önlemler aldı.
Metro durakları ve meydanda polis ablukası
İstanbul Üniversiteler Koordinasyonu’nun (İÜK) yaptığı çağrının ardından polis Çağlayan AVM ve çevresindeki önlemlerini artırdı. Çevre metro durakları ve meydanda üst düzey polis önlemleri alındı. Çevik kuvvet ve TOMA’ların yer aldığı meydan, polis tarafındaın ablukla altına alındı.
Öğrenciler engellemelere rağmen Cevahir AVM’nin önünde toplandı
Polis, öğrencileri yüzlerini açmadıkları gerekçes
T24'ten Can Öztürk'ün haberine göre polis, yürüyüş daha başlamadan 5 öğrenciyi gözaltına aldı. En az 4 gözaltı aracının yer aldığı meydanda çok sayıda öğrenci ablukaya alındıktan sonra gözaltına alındı. Çevrede bulunan basın mensupları polis tarafından alandan uzaklaştırıldı. Avukatlara iletilen listeye göre 3'ü avukat, en az 78 ikişi gözaltına alındı.
İstanbul Üniversiteler Koordinasyonu’nun (İÜK) yaptığı çağrının ardından polis Çağlayan AVM ve çevresindeki önlemlerini artırdı. Çevre metro durakları ve meydanda üst düzey polis önlemleri alındı. Çevik kuvvet ve TOMA’ların yer aldığı meydan, polis tarafındaın ablukla altına alındı.
Öğrenciler engellemelere rağmen Cevahir AVM’nin önünde toplandı
Binlerce öğrenci, Cevahir AVM’nin önindeki meydanda toplanmaya başladı. Metro çıkışından çıkmaya çalışan yüzü kapalı öğrencilere “yüzlerini açması” konusunda uyarı yapan polis, öğrencilerin metrodan dağılması gerektiği konusunda uyarı yaptı. Metroya inen öğrenciler yolun diğer tarafından çıkarak diğer gruplara katıldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı4.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var7.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor8.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!9.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini10.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







