Sivas Demir Çelik işçileri çatıya çıkarak eylem yaptı


2 yıldır yaptıkları eylemlerle haklarını alamadıkları gerekçesiyle gündeme gelen ve son günlerde de 4 aydır maaşlarını alamadıkları nedeniyle eylemler yapan Sivas Demir Çelik işçileri, bu kez de çatıya çıktı.

2004 yılında Erol Evcil tarafından işletilmeye başlanan Demir Çelik Fabrikası'nın işçileri haklarını alamadıkları iddiasıyla yaptıkları eylemlerini sürdürüyor. Üretimi Kurban Bayramı sonrası duran fabrikanın işçileri en son geçtiğimiz salı gününe kadar eylem yapmaya devam etti. İşçiler bağlı oldukları Çelik-İş Sendikası aracılığı ile Erol Evcil'in şirketlerine atanan kayyumlar ile görüşmek üzere eylemleri durdurmuştu. Kayyumlar ile görüşen işçiler, yönetimin işten çıkaracakları yönünde tehdit ettiğini öne sürerek, eylemlerine yeniden başladı. Kent meydanında toplanan işçilerden bir kısmı sendika binasının çatısına çıktı. 20 işçinin çatıya çıkması üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye araçları sevk edildi. İşçilerin atlama ihtimaline karşın İtfaiye ekipleri bina önünde tedbir aldı.

İşçilerin büyük bölümü bina önünde toplanarak slogan atmayı sürdürürken, çatıdaki işçilerde sloganlara eşlik etti. Vali Alim Barut ve milletvekilleri aleyhine slogan atan işçiler sorunlarının çözülmesini istedi.
İşçiler olay yerine vali gelmeden inmeyeceklerini ifade etti. İşçilerin çatıdaki eylemleri sürüyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Sivas Demir Çelik işçileri çatıya çıkarak eylem yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER