Sivas'ta 3 kişinin öldüğü yangının ardından dram çıktı


Sivas'ta aynı aileden üç kişinin yanarak öldüğü ve battaniyeden çıktığı iddia edilen yangının ardından bir dram çıktı. Komşularının ifadesine göre, doğalgaz faturası fazla geldiği için aile bir süredir soba ve elektrikli battaniye kullanıyordu.

Elektrikli battaniye nedeniyle çıktığı belirtilen yangın hayatlarını kaybeden babaanne ve iki torunu son yolculuklarına uğurlandı. Yangından yaralı olarak kurtulan baba İlyas Altun, 93 yaşındaki annesi ile anaokuluna başlayan 6 yaşındaki Muhammed Hüseyin ve 4 yaşındaki kızı Zeynep'in ardından gözyaşı döktü.

5 KİŞİLİK AİLEDEN 3 CENAZE

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde önceki gece meydana gelen olayda 5 kişilik Altun ailesinin yaşadığı evde 93 yaşındaki Fatma Altun ile torunu 6 yaşındaki Muhammed Hüseyin'in yattığı odada ısınmak kullandıkları elektrikli battaniyenin alev alması sonucu yangın çıkmıştı. Yangın sonrası baba Fatma ve torunu Muhammed Hüseyin feci şekilde yanarak can vermiş, dumandan etkilenen 4 yaşındaki Zeynep ise kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak vefat etmişti.

CENAZELER OKUL MASASINA KONULDU

Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilen babaanne ve iki torunun cansız bedeni, cenaze namazı için evlerinin bulunduğu mahallede bulunan Tayyar Ağa Camii'ne getirildi.

6 yaşındaki Muhammed Hüseyin ve 4 yaşındaki Zeynep'in cenazeleri okul masalarına konulması dikkat çekti. Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazında, yangından yaralı kurtulan ve ellerinde yanıklar oluşan baba İlyas Altun gözyaşı döktü. Baba Altun, annesi ile anaokuluna başlayan 6 yaşındaki Muhammed Hüseyin ile 4 yaşındaki kızı Zeynep'i uğurlarken yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi.

Kılınan cenaze namazının ardından babaanne ve torunları gözyaşları arasında Yukarı Tekke Mezarlığı'nda son yolcuğuna uğurlandı. Cenaze namazına Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Sami Aydın ile aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kalorifer yakarak ailenin geçimini temin eden baba İlyas Altun ile ailesi yeni evleri yapılana kadar Mehmet Akif Mahallesi 44. Sokak'taki evlerinde oturuyordu. Durumları iyi olmayan aile, komşuların anlatmasına göre doğalgaz faturası fazla geldiği için soba ve elektrikli battaniye kullanmaya başlamıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Sivas'ta 3 kişinin öldüğü yangının ardından dram çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER