Sivas'ta kadınlara özel 'pembe taksi' uygulaması

Sivas'ta kadınlara özel 'pembe taksi' uygulaması

Kadınlara özel 'pembe taksi' uygulaması Sivas'ta başlatıldı. Erkek yolcuların binemeyeceği taksiler sadece kadınlar için trafikte olacak.

Meksika, Mısır ve İngiltere gibi ülkelerde yaygın olan pembe taksiler, sadece kadınlar tarafından kullanılıyor. Sivas'ta Yenişehir taksi durağında başlayan pembe taksi uygulamasını diğer duraklar da isterlerse belediye ve emniyetten izin alarak başlatabilecek.

Sivas Belediyesi Ulaştırma Hizmetleri Koordinatörü Erdoğan Yuvacı, Sivas'ta bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Terminal Taksi Durağı'nda işletmecilik yapan bir kardeşimiz 'Pembe Taksi Uygulaması' ile sadece bayanlara hizmet vermek üzere müracaat etti. Bu, Sivas'ta yapılmayan bir uygulamaydı. Türkiye genelinde pozitif bir ayrımcılık yapılıyor. Bizde ilk olması nedeniyle Sivas Belediyesi olarak böyle bir şeyin uygun olacağını düşündük. Emniyet Müdürlüğü ile görüşerek izin verdik. Sivas'ta da bayanlara hizmet vermek üzere bir pembe taksi uygulaması başlamış oluyor." diye konuştu.

Cesaretinden dolayı taksiciyi tebrik eden ve Sivas'ta bir hanımefendinin araç kullanmasını önemsediklerini vurgulayan Yuvacı, "Bu aracın sürücüsü bayan olacak, müşterisi de bayanlar ve aileler olacak. Bunun dışında erkek taşımayacak. Bu hizmetle birlikte önemli bir boşluk doldurulmuş olacak. Aynı zamanda diğer duraklardan talep gelmesi hâlinde her duraktan bir ticari araç için bayan şoför kullanmak kaydıyla böyle bir imkân verebiliriz." açıklamasında bulundu.

Girişimci Gökhan Şimşek, pembe taksi uygulamasını bir süredir araştırdığını ve dünyada birçok ülkede artık yaygınlaşmaya başladığını dile getirerek, "Ben de bir girişimde bulunarak Sivas'ta yapmak istedim. Belediyeye başvurduğumda yardımcı olacaklarını söylediler. Belediyeye ve emniyete teşekkür ediyorum, önümüzü açtılar. Sivas için bir araç yetmeyecektir inşallah, başka yapan arkadaşlar da olur." sözlerini kullandı.

Pembe taksi sürücüsü Gamze Taşkan, "Bu uygulamanın çok güzel bir proje olduğuna inanıyorum. Son zamanlarda bayanlara yönelik şiddet gündemde. Bu uygulamayla bir nebze olsun azaltılabilir diye düşünüyorum. Sivas'a hayırlı uğurlu olur, devamı da gelir diye ümit ediyorum." açıklamasını yaptı.

Konuşmaların ardından kadın şoför, direksiyona geçerek aracı çalıştırdı. Kameralar karşısında heyecanlanan Taşkan, aracı çalıştırırken biraz zorlandı. Bir süre tur atan Gamze Taşkan daha sonra ise durağa giderek iş başı yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Sivas'ta kadınlara özel 'pembe taksi' uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER